Сьогодні у «Голосі України»:

"Укрпошта" прискориться

Визначили переможців другого туру

Пандемію переможемо лише разом

Звернення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з нагоди Дня Гідності та Свободи

Здобутком трьох революцій є нова свідомість і громадян, і влади

Юридична термінологія: як подолати наявний хаос?

Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення

 

"Укрпошта" прискориться

Директор Чернівецької дирекції УДППЗ "Укрпошта" Ярослав Цюпак представив мешканцям Хотина п'ять чергових автомобілів "Укрпошти", які працюватимуть у районі як мобільні відділення. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/338755).

Визначили переможців другого туру

Минулої неділі в 11 містах України: Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Слав'янську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Дрогобичі (Львівська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному та Черкасах відбулось повторне голосування з виборів міського голови. Крім того, у 15 регіонах також відбулося повторне голосування з виборів депутатів 47 місцевих рад у тергромадах із кількістю виборців до 10 тисяч. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/338777).

Пандемію переможемо лише разом

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала лідерів країн "Великої двадцятки" (G20) до тіснішого міжнародного співробітництва у боротьбі з пандемією COVID-19 і забезпечення доступу всіх країн до вакцини проти коронавірусу. "Доступ до вакцин має бути можливим для кожної країни, щоб стримати пандемію. Обіцяних для цього коштів поки що недостатньо", - заявила Ангела Меркель у своєму відеозверненні на черговому саміті, який відбувся минулих вихідних в онлайн-форматі. Вона закликала лідерів країн G20 підтримати ініціативу платформи COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access), мета якої - забезпечити чесний розподіл двох мільярдів доз вакцин між країнами до кінця 2021 року. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/338746).

Звернення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з нагоди Дня Гідності та Свободи

Україна - держава вільних людей, які в різні часи її історії мужньо відстоювали право на свободу, незалежність та можливість рухатися вперед. Сьогодні, в День Гідності та Свободи, ми згадуємо події, які було пройдено на нашому шляху європейського розвитку, а також героїв, чиї відвага та громадянський подвиг вплинули на хід історії. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/338729).

Здобутком трьох революцій є нова свідомість і громадян, і влади

У День Гідності та Свободи Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з учасниками революцій 1990-го, 2004-го, 2013-2014 років, захисниками держави та представниками інтелектуальної еліти. Це перше подібне спілкування керівництва країни. Глава держави приєднався до розмови за допомогою відеозв'язку. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/338731).

Юридична термінологія: як подолати наявний хаос?

Учора на платформі агентства "Укрінформ" відбувся круглий стіл на тему: "Юридична термінологія: проблеми стандартизації". Його учасники обговорили актуальні проблеми термінології права на понятійному та мовному рівнях, визначили принципи диференціації питомих українських, чужомовних, інтернаціональних термінів та терміноелементів у правових текстах. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/338762).

Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення

Постанова Верховної Ради України No 1004-IX.

Зважаючи на критичну ситуацію, що виникла внаслідок пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), зокрема постійне зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19 за добу на території України, та у зв'язку з цим імовірність посилення Кабінетом Міністрів України протиепідемічних заходів для запобігання поширенню на території України COVID-19, з метою своєчасного інформування громадян про посилення протиепідемічних заходів для забезпечення належної підготовки до таких заходів Верховна Рада України відповідно до статті 91 Конституції України постановляє… (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/338766).

Повний випуск «Голосу України» від 24.11.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку