Сьогодні у «Голосі України»:

Локдауну не буде, поки є хоча б якась альтернатива

Суд скасував заочний арешт Януковича

Пропонують скоротити строки реєстрації протоколів для проведення клінічних випробувань вакцини

Генеральна схема планування території

Скасувати сезонний перехід на літній та зимовий час

МОЗ у пошуку варіантів збільшення кількості ліжко-місць

 

Локдауну не буде, поки є хоча б якась альтернатива

Пленарне засідання Верховної Ради України 17 листопада 2020 року.

Відкривши пленарне засідання, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, яка із 12 листопада стала до виконання обов'язків глави парламенту, надала представникам депутатських фракцій і груп слово для виступів, закликавши колег працювати професійно та злагоджено. Нагадавши, що під час Погоджувальної ради було прийнято рішення про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання (щодо роботи народних депутатів у період з 18 по 20 листопада в комітетах, комісіях, фракціях та групах), головуюча зазначила, що за потреби Верховна Рада збиратиметься позачергово. Цю пропозицію підтримали 282 народних депутати. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/338462).

Суд скасував заочний арешт Януковича

Апеляційний суд міста Києва скасував заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Про це судді заявили під час засідання 16 листопада. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/338460).

Пропонують скоротити строки реєстрації протоколів для проведення клінічних випробувань вакцини

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на засіданні, яке проходило в режимі відеоконференції, розглянув проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)" (No 4314). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/338467).

Генеральна схема планування території

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо Генеральної схеми планування території України.

Комітет на своєму засіданні розглянув проект закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо Генеральної схеми планування території України (No 3337). Проектом акта передбачено внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", які з урахуванням змін у просторовому розвитку держави, зовнішніх викликів, що стоять перед Україною сьогодні, та вдосконаленням технологічно- методологічних підходів до управління територіальним розвитком, дозволять започаткувати роботу над розробленням нової Генеральної схеми та переведенням її на сучасну технологічну основу. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/338468).

Скасувати сезонний перехід на літній та зимовий час

На опрацюванні в Комітеті з питань інтеграції України з Європейським Союзом перебуває два законопроекти - No4201 та No4201-1, подані Першим заступником Голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком, які пропонують скасувати сезонні переведення стрілок годинників. Автор аргументує це турботою про здоров'я українців. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/338469).

МОЗ у пошуку варіантів збільшення кількості ліжко-місць

За даними системи моніторингу Ради національної безпеки і оборони, в Україні станом на 17 листопада виявлено 11 968 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Також повідомляється про 159 летальних випадків, одужали 6 786 осіб.

Лідерами за кількістю нових добових випадків стали місто Київ (1 143), Дніпропетровська (808), Одеська (761), Черкаська (755) та Запорізька (734) області. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/338480).

Повний випуск «Голосу України» від 18.11.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку