Сьогодні у «Голосі України»:

Дмитро Разумков: "Важливо, аби місцева влада розуміла, що відповідатиме за свої вчинки та обіцянки"

МЗС обіцяє "жорстку реакцію"

Найголовніше досягнення - вільне волевиявлення

День голосування відповідав демократичним стандартам чесних перегонів

Громади отримають більше повноважень

Чи стане парламент прикладом для покоління рівності?

 

Дмитро Разумков: "Важливо, аби місцева влада розуміла, що відповідатиме за свої вчинки та обіцянки"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков одним із перших серед очільників держави взяв участь у голосуванні на місцевих виборах в Києві.

"Це дуже важливі вибори для нашої держави. Маю такі ж надії, як і всі, хто прийшов сьогодні підтримати ту чи іншу політичну силу, аби у кожному регіоні, місті або громаді була обрана ефективна та спроможна влада", - сказав Дмитро Разумков та відзначив, що в рамках децентралізації місцева влада отримує багато не тільки повноважень і коштів, але й відповідальності. "Тож важливо, щоб ця влада розуміла, що буде робити для місцевого розвитку та головне - що саме вона буде відповідати перед виборцями за свої вчинки та обіцянки", - зазначив він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337479).

МЗС обіцяє "жорстку реакцію"

У день голосування на місцевих виборах в Україні угорська сторона вдалася до прямої агітації за партію угорців - Товариство угорської культури Закарпаття. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України. В офіційній заяві з приводу цього факту МЗС України зазначило, що глибоко засмучене, що в такий спосіб офіційний Будапешт підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/337485).

Найголовніше досягнення - вільне волевиявлення

Взявши участь у виборах київського міського голови та депутатів київської міської ради, Президент Володимир Зеленський коротко поспілкувався з представниками ЗМІ.

"Для мене, як і для будь-якого українця, важливо, щоб ми обрали тих людей, яким ми довіряємо. Це - місцеві вибори. Важливо, що ці люди можуть зробити на місцях", - зазначив він. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337483).

День голосування відповідав демократичним стандартам чесних перегонів

Місцеві вибори, які відбулися минулої неділі, були вкрай конкурентними і тривали переважно у відповідності до законодавства України.

Про це свідчать проміжні результати спостереження за виборами. Зокрема, оприлюднені Громадянською мережею «Опора». «І хоча загальна оцінка є позитивною, це, тим не менше, не свідчить про відсутність проблем під час виборчого процесу», — стверджує голова правління мережі Ольга Айвазовська. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/337484).

Громади отримають більше повноважень

Донбас. Голосування не проходило на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. В обох областях не проводилися й вибори в обласні ради. Водночас було вирішено не проводити вибори в 18 окремих територіальних громадах на Донбасі - там продовжать діяти військово-цивільні адміністрації. Загалом, згідно з даними ЦВК, оприлюдненими станом на 22.00 25 жовтня, у Донецькій області виборці продемонстрували явку в 31,67 відсотка. За інформацією Національної поліції Донеччини, упродовж доби 25 жовтня зареєстровано 300 повідомлень про порушення, що пов'язані з місцевими виборами. За 22 фактами порушень відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. (читайте у «Голосі України» на 3-4 стор. >>> article/337487).

Чи стане парламент прикладом для покоління рівності?

(Спільна стаття Дафіни Герчевої (на знімку праворуч), Постійної представниці Програми розвитку ООН в Україні, та заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк)

Майбутнє належить поколінню рівності. В ООН сподіваються, що саме це покоління, яке невдовзі займе провідне місце в суспільстві, — проявить себе якнайкраще в усіх сферах життя та дасть змогу людству досягнути цілей сталого розвитку 2030. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/337359).

Повний випуск «Голосу України» від 27.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку