Сьогодні у «Голосі України»:

Закарпаття: Мільйон дерев - за добу!

У парламенті виступить Президент із щорічним посланням

Кіровоградщина: Ліквідовують наслідки буревію

Опитування може стати основою референдуму

Волевиявлення має відбутися з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів

Туреччина підтримує створення Кримської платформи

 

Закарпаття: Мільйон дерев - за добу!

17 жовтня у рамках глобального екологічного проекту "Озеленення України" відбулася всеукраїнська акція "1 000 000 дерев за 24 години".

На Закарпатті її підтримали в усіх двадцяти держлісгоспах. Зокрема, у Мукачівському висаджувати молоді деревця зібралися трохи більше сотні активістів. Серед них - голова ОДА Олексій Петров, його заступник Віталій Цвігун, голова Мукачівської РДА Василь Чигринський. Разом із начальником облуправління лісового і мисливського господарства Віктором Яковцем очільники краю та району висадили перші рядки молодих деревець. Потім до роботи взялися співробітники обллісмисливгоспу, трохи згодом їм на підмогу прибули і службовці Чопського й Мукачівського прикордонних загонів та екологи. (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/337145).

У парламенті виступить Президент із щорічним посланням

Погоджувальна рада 19 жовтня 2020 року.

Сьогодні Верховна Рада не розглядатиме проект державного бюджету, як це планувалось раніше. Про це під час погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та груп повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"У вівторок буде пленарне засідання і планувалось, що на ньому розглядатиметься проект бюджету. Але через непросту ситуацію, яка зберігається і в стінах Верховної Ради - перехворіло 60 народних депутатів, деякі перебувають на самоізоляції, - цього не станеться", - наголосив Д. Разумков, зауваживши, що минулої п'ятниці з технічних причин так і не відбулось засідання бюджетного комітету, тому документ не готовий. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/337176).

Кіровоградщина: Ліквідовують наслідки буревію

Погодні умови на Кіровоградщині почали погіршуватися після 14-ї години 17 жовтня. Розпочався дощ, подекуди - дуже сильний, пориви вітру сягали понад 20 м/с, потім додався сильний буревій. А в самому обласному центрі виник потужний смерч. На території двох мікрорайонів Кропивницького (Старої Балашівки та Лелеківки) було пошкоджено понад 100 житлових будинків...

Переважно постраждали покрівлі, підсобні приміщення та паркани. Буревій повалив кільканадцять десятків дерев, деякі з них вирвані з коренем. Дерева падали на житлові будинки та автомобілі, на проїжджу частину вулиць. А елементи дахів та інших конструкцій розліталися на кількасот метрів. Ними були усіяні все верхів'я річки Інгул, її береги та прилеглі території. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/337161).

Опитування може стати основою референдуму

Всеукраїнське опитування, запропоноване Президентом на 25 жовтня, не несе юридичного характеру, а спрямоване на те, щоб дізнатися громадську думку. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук (на знімку) і зазначив, що в нашій державі головним джерелом влади є народ, і саме він повинен диктувати порядок денний і долучатися до прийняття рішень. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337154).

Волевиявлення має відбутися з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом із Секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим провели селекторну нараду з керівниками областей.

Вони обговорили організацію виборчого процесу та голосування на місцевих виборах 25 жовтня з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, забезпечення хворих на COVID-19 киснем, готовності медичної системи до збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу, розгортання в регіонах у разі необхідності тимчасових мобільних шпиталів та фінансування в повному обсязі надбавок для задіяних у протистоянні епідемії медиків. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/337155).

Туреччина підтримує створення Кримської платформи

Діалог між Україною і Туреччиною динамічно розвивається, країни готові поглиблювати стратегічне партнерство та розвивати співпрацю в усіх сферах взаємного інтересу. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом заяви для ЗМІ в Стамбулі, інформує прес-служба глави держави. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/337144).

Повний випуск «Голосу України» від 20.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку