Сьогодні у «Голосі України»:

Розвиватимуть емоційний інтелект, критичне мислення та повагу до державної мови

Велика Британія стає нашим стратегічним партнером

Створять єдину інформаційну систему соціальної сфери

20 жовтня парламентарії можуть розглянути не лише проект бюджету

Нам потрібні експерти з радіаційного захисту

Віртуальна вільна економічна зона сприятиме приходу інвесторів

 

Розвиватимуть емоційний інтелект, критичне мислення та повагу до державної мови

Новий Державний стандарт базової середньої освіти покликаний продовжити реформи, започатковані програмою "Нова українська школа". Його запровадять у навчальних закладах з 1 вересня 2022 року. Про це розповів на учорашньому брифінгу т. в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Основні компетентності та наскрізні вміння, закладені в цьому документі, базуються на найкращих практиках Євросоюзу та досвіді Фінляндії, Шотландії, Франції, Канади, - зазначив він. - До роботи над стандартом долучилася і наша освітянська спільнота під час публічних консультацій у червні цього року". (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/336853).

Велика Британія стає нашим стратегічним партнером

Учора завершився офіційний дводенний візит Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії. Особливий акцент у його ході було зроблено на зміцнення військового співробітництва. Зокрема, глава держави відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті. Президент оглянув авіаносець Королівських ВМС Prince of Wales, де йому показали сучасне високотехнологічне оснащення корабля. Також він ознайомився зі зразками озброєнь британського оборонно-промислового комплексу. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/336847).

Створять єдину інформаційну систему соціальної сфери

Ключовим підходом у процесі цифрової трансформації соціальної сфери є створення єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). За її допомогою мають адмініструватися будь-які види державної соціальної підтримки. На цьому наголосив заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Валерій Бушков на засіданні Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336859).

20 жовтня парламентарії можуть розглянути не лише проект бюджету

"Європейська солідарність" наполягатиме на тому, щоб 20 жовтня під час пленарного засідання парламент підтримав створення ТСК по "вагнерівцях" (яка розслідуватиме зрив української спецоперації із затримання бойовиків "Вагнера" у Білорусі). Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко. Однак, за його словами, 20 жовтня головним питанням буде бюджет. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336861).

Нам потрібні експерти з радіаційного захисту

Україна посідає чільне місце у світі та Європі за кількістю ядерних реакторів. Зважаючи на це, ми маємо приділяти значну увагу питанням ядерної та радіаційної безпеки.

Нині на розгляді в Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг перебуває урядовий проект змін до закону про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку. Вони стосуються визнання компетентності експерта з радіаційного захисту. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336863).

Віртуальна вільна економічна зона сприятиме приходу інвесторів

Для успішного залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій потрібні три інструменти: інвестиційна інфраструктура, інвестиційний клімат та інвестиційні можливості. Таку думку під час круглого столу з питань стимулювання та розвитку інвестиційної діяльності в Україні висловив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336871).

 

Повний випуск «Голосу України» від 09.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку