Сьогодні у «Голосі України»:

Жодних підстав для перенесення місцевих виборів немає

Фундамент наших відносин з Євроcоюзом - це спільні цінності

Підтримали боротьбу з «бетонним тероризмом»

Прозорість парламенту сприятиме його ефективності

Опубліковано текст Закону України

Борщ стане нематеріальною культурною спадщиною

 

Жодних підстав для перенесення місцевих виборів немає

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі одного з телеканалів наголосив, що перенесення місцевих виборів неможливе.

"Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні, як Голови Верховної Ради України, неможливе, бо законних підстав для зміни часу проведення виборів немає", - пояснив він.

"Вибори мають відбутися "за будь-якої погоди" 25 жовтня 2020 року, як це й заплановано, бо всі процеси запущені", - наголосив Дмитро Разумков. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336775).

Фундамент наших відносин з Євроcоюзом - це спільні цінності

22-й саміт Україна - Європейський Союз, що днями відбувся у Брюсселі, став першою "живою" подією з початку пандемії коронавірусу, яку ЄС провів у двосторонньому форматі.

На думку учасників саміту, це свідчить про винятковість відносин між Києвом та Брюсселем. Зрештою, про те, що сторони налаштовані оптимістично, свідчить спільна заява, ухвалена за підсумками переговорів. У ній окреслюються пріоритетні напрямки відносин. Серед них, зокрема, підтримка ЄС у боротьбі з коронавірусом, перезавантаження Угоди про асоціацію, подальша робота над спрощенням торгівлі та зміцненням коаліції у справі миру на Донбасі. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/336776).

Підтримали боротьбу з «бетонним тероризмом»

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності учора провів засідання у форматі відеоконференції. Було розглянуто багато цікавих питань стосовно змін до КПК.

Зокрема, проект закону «Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні» (№ 3915). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336798).

Прозорість парламенту сприятиме його ефективності

Днями відбулася презентація посібника «Ефективні комунікації», який став результатом навчального курсу з підвищення комунікаційної спроможності комітетів Верховної Ради, що було проведено проектом ЄС-ПРООН з парламентської реформи.

 «Сьогодні тема комунікації надзвичайно важлива, як для ефективної взаємодії всередині парламенту, так і діалогу з виборцями. Комунікація із суспільством робить парламент більш доступним і зрозумілим, громадяни бачать реальні плюси і мінуси роботи Верховної Ради та народних депутатів», — зазначив в. о. керівника апарату Верховної Ради Михайло Теплюк. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336799).

Опубліковано текст Закону України

Про внесення змін до деяких законів України щодо споживчого кредитування і формування та обігу кредитних історій

Закон України No 891-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336779).

Борщ стане нематеріальною культурною спадщиною

Український борщ увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України - таке нещодавнє рішення Експертної ради при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Загалом до Національного переліку цього разу рекомендували занести п'ять елементів НКС, а саме: культуру приготування українського борщу, технологію створення клембівської сорочки "з квіткою", великоднє гуляння "Водити Володара" в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, борщівську народну вишивку та карпатське ліжникарство. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/336795).

 

Повний випуск «Голосу України» від 08.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку