Сьогодні у «Голосі України»:

Українські військовики лікуватимуться у Німеччині

Спільне Комюніке співголів Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС

Брюссель незмінно підтримуватиме реформи

У парламенті змінено правила допуску журналістів за умов поширення коронавірусу

За неносіння маски і депутатів мають штрафувати

Виборці з ознакам ГРВІ теж можуть проголосувати

Опубліковано текст Закону України

 

Українські військовики лікуватимуться у Німеччині

Учора з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" спеціально оснащеним медичним літаком бундесверу А310 вирушили на лікування до Німеччини 13 українських військовиків, які отримали поранення під час бойових дій на сході України. Це вже десятий рейс з місією медичної евакуації з "Борисполя" до Німеччини. Всього за останні шість місяців до ФРН уже було доставлено 138 пацієнтів. Проект розпочався 2014 року, коли на літаку екстрено вивозили поранених євромайданівців. Нині лікарі переймаються лікуванням тривалих травм. Посол Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен сказала: "Сьогодні в центрі уваги перебувають люди, яким ми допомагаємо. Я рада і пишаюсь також тим, що бундесвер виконує такі завдання". (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/336732).

Спільне Комюніке співголів Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС

1 жовтня 2020 року, за декілька днів до 22-го двостороннього саміту Україна - ЄС, відбулось неформальне онлайн-засідання Бюро Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Під час засідання відбувся відкритий обмін думками щодо очікувань та пріоритетів майбутнього двостороннього саміту, який повинен принести важливі результати та міцно закріпити зусилля України щодо впровадження реформ на шляху до подальшої європейської інтеграції. Україна повинна отримати належну підтримку та стимули для реалізації амбітного та надійного порядку денного реформ та його впровадження. Ми поділяємо переконання, що допомогу ЄС слід використовувати та розподіляти для вирішення довгострокових соціальних та економічних наслідків пандемії COVID-19. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336736).

Брюссель незмінно підтримуватиме реформи

Учора у Брюсселі відбувся щорічний саміт Україна - ЄС. Це був перший двосторонній саміт ЄС із країною-партнером, який пройшов у традиційному "живому" форматі, з початку пандемії COVID-19. Делегацію України очолив Президент Володимир Зеленський. Серед пріоритетних тем, зокрема, обговорювалися подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпраця в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальша підтримка з боку ЄС процесу реформ. Окрему увагу було приділено безпековій ситуації на Донбасі та поглибленню координації зусиль України і ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/336747).

У парламенті змінено правила допуску журналістів за умов поширення коронавірусу

Голова Верховної Ради України підписав Розпорядження «Про внесення змін до розпорядження Голови Верховної Ради України «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року № 151.

Документом до розпорядження Голови Верховної Ради України «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року № 151 внесено такі зміни: (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336744).

За неносіння маски і депутатів мають штрафувати

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк підтримує ініціативу німецьких колег: за неносіння маски в приміщенні бундестагу депутатів та відвідувачів парламенту Німеччини з 6 жовтня штрафуватимуть (до 5 тисяч євро). Заступниця глави українського парламенту поділилася на своїй сторінці у Фейсбуці, що готує відповідну законодавчу ініціативу. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336745).

Виборці з ознакам ГРВІ теж можуть проголосувати

Як провести народне волевиявлення в умовах коронавірусу? Таку тему порушили учасники круглого столу «Місцеві вибори 2020 і COVID-19». Це п’яте публічне обговорення на тему місцевих виборів, організоване Українським кризовим медіацентром у рамках Програми USAID DOBRE. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336742).

Опубліковано текст Закону України

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті

Закон України No 895-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/336693).

 

Повний випуск «Голосу України» від 07.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку