Сьогодні у «Голосі України»:

Палає лісовий масив. Є жертви

Заява щодо надзвичайної ситуації на Луганщині

"Теплі" кредити та підтримка вуглевидобування

Створено Раду соціального розвитку регіонів

Президент побував на об'єктах "Великого будівництва" Рівненщини

Опуліковано текст Закону

 

Палає лісовий масив. Є жертви

У Луганській області триває ліквідація пожеж у лісових масивах Новоайдарського, Старобільського та Станично-Луганського районів. Тут 30 вересня загорілися суха трава і лісова підстилка. Сильний вітер поширив вогонь.

Унаслідок пожеж загинуло дев'ять осіб, госпіталізовано - десятеро. Пошкоджено орієнтовно 250 будівель. За оперативними даними, евакуйовано 120 мешканців.

Як поінформували у ГУ ДСНС в області, найскладніша ситуація - уздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі загрожують понад двом десяткам населених пунктів. Завдяки діям усіх, хто бере участь у гасінні, нині загрози для Сєвєродонецька немає. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/336512).

Заява щодо надзвичайної ситуації на Луганщині

Луганщину сколихнули масштабні лісові пожежі, внаслідок яких, на жаль, є жертви та постраждалі.

Від себе особисто та від імені парламенту висловлюю щирі співчуття родинам загиблих та бажаю швидкого одужання госпіталізованим.

Верховна Рада України, як завжди, готова оперативно долучитися до процесу вирішення ситуації у зоні лиха та зробити все залежне для подолання наслідків масштабних пожеж. На місці трагедії вже працюють народні депутати України. Також в цілодобовому режимі героїчно виконують свої службові обов'язки рятувальники, військові, представники правоохоронних органів та медики. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/336542).

"Теплі" кредити та підтримка вуглевидобування

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг під час проведеного в режимі відеоконференції засідання підтримав пропозиції до проекту держбюджету на 2021 рік.

А також висловився за ухвалення у другому читанні та в цілому законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії (No 2553). (читайте у «Голосі України» 1-2 стор. >>> article/336547).

Створено Раду соціального розвитку регіонів

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким утворив Раду соціального розвитку регіонів.

Згідно з указом, Рада створюється з метою забезпечення гарантій соціального захисту населення, доступності та якості соціальних послуг, серед іншого під час проведення реформи з децентралізації влади, сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства у вирішенні питань реалізації громадянами права на соціальний захист. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336548).

Президент побував на об'єктах "Великого будівництва" Рівненщини

Учора з робочою поїздкою на Рівненщині перебував Президент України Володимир Зеленський.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, Президент України Володимир Зеленський.

Глава держави побував на найбільших об'єктах, що зводяться за програмою "Велике будівництво". Серед таких - північна об'їзна дороги міста Рівне. Це один із наймасштабніших проектів, над яким працюють в області. Триває будівництво першої черги північного обходу. Роботи виконує білоруський підрядник - "ДБТ No 2, м. Гомель". Це 6-кілометрова ділянка дороги між трасою Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів до траси Ходоси - Кустин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до "Рівнеазоту", а після цього - поточний ремонт дороги від "Рівнеазоту" до траси Н-22. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336549).

Опуліковано текст Закону «Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо уточнення деяких положень»

Закон України No 870-IX. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336497).

 

Повний випуск «Голосу України» від 02.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку