Сьогодні у «Голосі України»:

"Київ Музик Фест" прийняв виклик нової реальності й успішно триває

Дмитро Разумков: "Одна з ключових вимог - проведення реформ"

"Пакунку малюка" дали зелене світло

Відкриті до співпраці задля досягнення рівних прав і можливостей жінок

Затверджено Держстандарт базової середньої освіти

Адвокати надали нові докази. Що скаже суд?

 

"Київ Музик Фест" прийняв виклик нової реальності й успішно триває

Традиційно, із 1990 року, з ініціативи видатного українського композитора Івана Карабиця в останню суботу вересня в столиці України розпочинається Міжнародний фестиваль "Київ Музик Фест", який збирає найвідоміші українські та зарубіжні музичні колективи. Концертна програма триває протягом тижня й завжди символічно збігається з відзначенням Міжнародного дня музики.

Пандемічна дійсність 2020-го, відсутність належного фінансування ледь не поставили під сумнів проведення вже ХХХІ музичного фестивалю. Та, попри все, команді організаторів вдалося не порушити традицію, сформувати представницьку й різнопланову програму "Київ Музик Фесту-2020" і винайти формат дійства, який є комфортним та безпечним для слухачів, глядачів і виконавців. (читайте у «Голосі України» на 1, 14 стор. >>> article/336492).

Дмитро Разумков: "Одна з ключових вимог - проведення реформ"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом із Президентом Володимиром Зеленським та керівником уряду Денисом Шмигалем узяли участь у першому виїзному засіданні Національної ради реформ, що у вівторок відбулось у Вінниці.

Глава парламенту Дмитро Разумков під час виступу на засіданні зазначив: "Усе, що ми робимо, робимо заради наших людей, а вони живуть не тільки в Києві. Тому важливо проводити в регіонах виїзні засідання комітетів Верховної Ради, уряду, інших державних структур. Що більше будемо спілкуватися з людьми на місцях, то швидшими і якіснішими стануть реформи, то швидше досягнемо тих результатів, на які очікує суспільство". Бізнес не може чекати місяцями дозволу чиновника (читайте у «Голосі України» на 1-3 стор. >>> article/336493).

"Пакунку малюка" дали зелене світло

Пленарне засідання Верховної Ради 30 вересня 2020 року

Верховна Рада 264 голосами у другому читанні та в цілому ухвалила законопроект про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", No 3006а). З пропозицією розглянути цей законопроект першим виступила заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. Вона повідомила, що напередодні комітет одностайно підтримав рішення про ухвалення проекту в цілому. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336487).

Відкриті до співпраці задля досягнення рівних прав і можливостей жінок

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк разом зі співголовами МФО "Рівні можливості", народними депутатами Марією Іоновою, Інною Совсун та Мариною Бардіною провела першу робочу зустріч з новою Представницею ООН Жінки в Україні Ерікою Квапіловою. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336489).

Затверджено Держстандарт базової середньої освіти

Кабінет Міністрів затвердив Державний стандарт базової середньої освіти, який набуде чинності із 2022 року та стосуватиметься учнів, які навчаються за дванадцятирічною програмою. Відповідне рішення ухвалено під час учорашнього засідання уряду. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336486).

Адвокати надали нові докази. Що скаже суд?

29 вересня у Мілані відбулося перше засідання Міланського апеляційного суду в справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його засудили до 24 років позбавлення волі за ймовірну причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, адвокати Віталія подали запит про важливі докази, які вказують на його непричетність до смерті італійського журналіста Роккеллі. Зокрема, висновки експертів про те, що вогнепальну зброю проти італійця застосовували з позицій російських терористів на відстані 150—200 метрів, а не з частини гори Карачун, яка була за 1700—1800 метрів, звідки Марків не міг бачити Роккелі. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/336458).

 

Повний випуск «Голосу України» від 01.10.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку