Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада уперше в історії розглянула електронну петицію

Антикорупційна стратегія: забезпечити невідворотність покарання

Нова війна: хто з ким воює?

Пам'ятати, щоб страшні злочини ніколи не повторилися знову

Дмитро Разумков: "У державі мають бути однакові правила для всіх"

В Італії розпочався апеляційний процес у справі Марківа

 

Верховна Рада уперше в історії розглянула електронну петицію

Громадянське суспільство проголосувало за те, щоб на розгляд Верховної Ради було винесено питання про створення ТСК з розслідування справи "вагнерівців"

Пленарне засідання 29 вересня

Розпочавши розгляд електронної петиції, Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук нагадав, що ця процедура застосовується вперше в історії парламенту. Він зазначив, що згідно з Регламентом питання має обговорюватися без ухвалення жодного рішення, але за окремою процедурою повного розгляду. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336428).

Антикорупційна стратегія: забезпечити невідворотність покарання

Президент Володимир Зеленський провів засідання Національної ради з питань антикорупційної політики. Під час засідання було обговорено проект Антикорупційної стратегії на 2020- 2024 роки.

У зустрічі також взяли участь Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова та інші члени Нацради. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/336434).

Нова війна: хто з ким воює?

У зв’язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном у регіоні Нагірного Карабаху МЗC України рекомендує нашим громадянам тимчасово утриматися від відвідання районів, наближених до вірмено-азербайджанського кордону, до стабілізації безпекової

Тим громадянам, які перебувають на території Вірменії та Азербайджану, наполегливо рекомендується зареєструватися в електронній системі «ДРУГ» (https://friend.mfa.gov. ua) та відстежувати повідомлення щодо розвитку ситуації. У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію або виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, слід невідкладно звертатися до Посольства України у Вірменії. Докладніше про способи зв’язку можна дізнатися на сайті МЗС. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/336400).

Пам'ятати, щоб страшні злочини ніколи не повторилися знову

Учора, в день 79-х роковин масових розстрілів мирного населення нацистами в Києві Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль узяли участь у церемонії вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.

"Страчені у Бабиному Яру - це тисячі зруйнованих людських доль. Тисячі родин, що їх винищили цілими поколіннями. Тисячі сповнених страху дитячих очей, які не розуміють, що їх ведуть убивати. Це тисячі нагадувань людству, до чого призводять ксенофобія, расизм та нетерпимість. І тисячі доказів, які всупереч науці показують, що далеко не в усіх людей є серце", - сказав Президент та наголосив, що, схиляючи голову перед усіма жертвами Бабиного Яру, ми не маємо права забути ці страшні злочини, щоб вони більше ніколи не повторилися. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336426).

Дмитро Разумков: "У державі мають бути однакові правила для всіх"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю інтернет-виданню "Обозреватель" заявив, що правила повинні існувати для всіх, і це правила держави.

Коментуючи скандал щодо одного з народних депутатів, якого підозрюють у корупційних діях, а також вплив таких явищ на владу та керівництво парламенту, Дмитро Разумков підкреслив, що кожен має відповідати за свої дії. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336427).

В Італії розпочався апеляційний процес у справі Марківа

Учора в Мілані почалося слухання в апеляційному суді по справі нацгвардійця Віталія Марківа, безпідставно звинуваченого судом присяжних італійського міста Павія в причетності до загибелі журналіста Андреа Рокеллі. Журналіст загинув у Слов'янську в травні 2014 року. В липні 2019-го Віталія Марківа визнали винним у цьому і засудили до 24 років позбавлення волі. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/336397).

Повний випуск «Голосу України» від 30.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку