Сьогодні у «Голосі України»:

На порозі підземної війни

Підтримали ініціативи з розвитку спорту на Донеччині

Виконання Мінських домовленостей - головна умова зняття санкцій з Росії

Уряд схвалив два десятки екологічних пропозицій

Дистанційну форму навчання пропонують узаконити

Опубліковано текст Закону України

 

На порозі підземної війни

Переговори між адміністрацією Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) і протестувальниками шахт "Октябрська", "Родіна", "Тернівська", "Гвардійська" завершилися через п'ять хвилин після початку. Шахтарі озвучили свої компромісні вимоги - підвищення заробітної плати на 30 відсотків. Не отримавши позитивної відповіді від представників керівництва комбінату, гірники повернулися в шахту.

Про це заявив голова Конфедерації вільних профспілок України й Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.(читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/336150).

Підтримали ініціативи з розвитку спорту на Донеччині

Питання відновлення закладів спортивної інфраструктури Донеччини після їх переміщення з окупованої території було одним із ключових під час виїзного засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту.

У заході, що відбувся у Бахмуті, зокрема, взяли участь голова зазначеного підкомітету, народний депутат Ольга Саладуха, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту, народний депутат Георгій Мазурашу, заступник міністра молоді та спорту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336189).

Виконання Мінських домовленостей - головна умова зняття санкцій з Росії

Питання мирного врегулювання на сході України та ситуації в тимчасово окупованому Криму стали ключовими під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем у межах першого візиту в Україну глави дипломатії ЄС. Глава держави подякував Жозепу Боррелю за незмінну підтримку з боку Євросоюзу суверенітету й територіальної цілісності України. Володимир Зеленський зауважив, що під час поїздки представників ЄС на Донбас, запланованої цього тижня, європейські посадовці зможуть на власні очі побачити, як дотримується режим "тиші" та в яких умовах несуть службу українські військові, інформує прес-служба Президента України. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/336173).

Уряд схвалив два десятки екологічних пропозицій

Учорашнє засідання Кабінету Міністрів значною мірою було присвячене розгляду екологічних ініціатив. "Перед Міністерством з питань захисту довкілля та природних ресурсів поставлене завдання із якомога швидшого відновлення руху до ухвалення екологічних ініціатив, які наближають нас до європейських стандартів. На засідання уряду винесено майже два десятки ініціатив, які спрямовані на покращення механізмів та інструментів для дієвого моніторингу та оцінки впливу на стан довкілля", - повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336190).

Дистанційну форму навчання пропонують узаконити

Цього року не всі школи країни змогли 1 вересня відчинити свої двері. І статистика захворюваності на COVID-19 не дає підстав для подальшого оптимізму. Вчитимуться діти у звичних для себе умовах - у класах з учителями, чи варто готуватися до віддаленого режиму навчання? Це питання турбує і педагогів, і батьків, а отже, значну частину суспільства.

На розгляді у Комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій перебуває проект змін до закону про повну загальну середню освіту, який стосується механізму дистанційної форми навчання у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти (No 4056). Зареєстровано його на початку вересня за ініціативою народних депутатів, які представляють різні парламентські фракції та групи. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336191).

Опубліковано текст Закону України

Про внесення змін до статті 71 Закону України "Про виконавче провадження" щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336156).

 

Повний випуск «Голосу України» від 24.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку