Сьогодні у «Голосі України»:

"Об'єднані зусилля-2020" у відсічі збройній агресії в небі, на землі та на морі

Парламент має стати більш ефективним, підзвітним та прозорим у виконанні своїх конституційних функцій

Окупація Криму свідчить, що уроки Другої світової війни не засвоєно

Цифрова трансформація в законотворчому процесі

Про утворення ТСК Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Про проведення парламентських слухань на тему: "На шляху до справедливого судочинства в Україні"

 

"Об'єднані зусилля-2020" у відсічі збройній агресії в небі, на землі та на морі

Триває активна фаза стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020". Вони за своїм розмахом, складом сил та засобів, за залученням наших міжнародних партнерів є унікальними, зазначають у Генштабі ЗСУ. Вперше до таких масштабних українських військових тренувань залучено підрозділи збройних сил країн - членів НАТО (США, Великої Британії) для спільного виконання навчально-бойових завдань. "Об'єднані зусилля" є своєрідною відповіддю на російські навчання "Кавказ-2020", які цими днями тривають біля кордону України, куди РФ, за даними нашої розвідки, стягує майже 120 тисяч військових, не менш як 500 танків, 300 літаків та сотні одиниць іншої техніки та озброєння. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/336121).

Парламент має стати більш ефективним, підзвітним та прозорим у виконанні своїх конституційних функцій

У парламенті за участі Першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука відбулась Дискусія високого рівня щодо посилення ролі Верховної Ради України у досягненні Цілей сталого розвитку.

Дискусія проводилась у рамках реалізації проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи. Участь у заході взяли також віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Постійна представниця Програми розвитку ООН в Україні Дафіна Ґерчева, народні депутати, урядовці, працівники апарату Верховної Ради та секретаріатів парламентських комітетів, неурядових організацій та міжнародного науково- експертного середовища. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/336128).

Окупація Криму свідчить, що уроки Другої світової війни не засвоєно

"75 років тому заснування ООН стало символом того, що людство повинно було засвоїти трагічний урок Другої світової війни. Але окупація Криму та військова російська агресія на Донбасі свідчать про те, що цього уроку не засвоїли. Я хотів би нагадати, що це не лише війна в Україні. Це війна в Європі. І це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі", - заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні на комеморативному урочистому засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй з нагоди відзначення 75-ї річниці ООН. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/336120).

Цифрова трансформація в законотворчому процесі

Відбулася онлайн-конференція "LegisTechfor Democracy", у якій взяли участь парламентарії, держслужбовці та фахівці у сфері цифрової трансформації із понад двадцяти країн.

Як забезпечити роботу парламенту в умовах карантину? Чи можлива ефективна законотворча діяльність в онлайн-режимі? Про це йшлося під час організованої за участі законодавчого органу Бразилії онлайн-конференції "LegisTechfor Democracy", у якій взяли участь парламентарії, держслужбовці та фахівці у сфері цифрової трансформації із понад двадцяти країн. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/336129).

Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Постанова Верховної Ради України No 892-IX.

Відповідно до частини третьої статті 89 Конституції України, статті 4 Закону України "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:

1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно- будівельного контролю та нагляду (далі - Тимчасова слідча комісія). (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/336094).

Про проведення парламентських слухань на тему: "На шляху до справедливого судочинства в Україні"

Постанова Верховної Ради України No 903-ІХ.

Верховна Рада України постановляє:

1. Провести 18 листопада 2020 року о 15 годині в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: "На шляху до справедливого судочинства в Україні". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/336097).

 

Повний випуск «Голосу України» від 23.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку