Сьогодні у «Голосі України»:

"Біг добра": сто кілометрів заради порятунку дітей

Формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розблоковано

Пропонують запровадити «карантинні» доплати вчителям

Пріоритет — сучасна, оснащена та боєздатна армія

Один референдум - одне запитання Такий принцип закладено у законопроекті про народовладдя

Ще семеро кримських татар потраплять до колонії суворого режиму

 

"Біг добра": сто кілометрів заради порятунку дітей

Щороку в країні зростає кількість онкохворих дітей. За допомогою різних акцій і заходів небайдужі люди намагаються привернути увагу до цієї проблеми. Один з таких волонтерів - Сергій Ярмоленко. Юрист за фахом. Він ніколи в житті професійно не займався спортом. Однак уже завтра бігтиме 100 кілометрів. Заради дітей! Тих, які борються з найстрашнішою недугою.

"Цих дітей неможливо вилікувати, але їм можливо допомогти жити без болю, забезпечити якісний догляд, підтримати та розважити", - пояснює Сергій.

Вінничанин Сергій Ярмоленко бігтиме сто кілометрів, щоб зібрати 50 тисяч гривень на лікування онкохворих дітей. Пропонує долучатися до ініціативи й іншим любителям бігу. Старт і фініш забігу - 19 вересня цього року у Вінниці на площі Героя України Могилка. Добру справу можна підтримати, не виходячи на дистанцію. Як саме? (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/335899).

Формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розблоковано

Пленарне засідання 17 вересня

Народні депутати підтримали постанову про визначення представників Верховної Ради до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. На своєму першому засіданні конкурсна комісія має обрати голову з числа визначених парламентом членів.

А розпочалося засідання із розгляду змін до статті 6 Закону про Держбюджет на 2020 рік (No 3960). Заступник міністра фінансів Василь Шкураков повідомив, що законопроект розроблено для врегулювання ситуації, що склалася на ринку електричної енергії. Зокрема, урядом ведуться перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо можливого залучення фінансування під державні гарантії на поповнення капіталу для підтримки ліквідності ключових державних підприємств енергетичного сектору. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335945).

Пропонують запровадити «карантинні» доплати вчителям

Представники усіх парламентських фракцій підписали та закликають підтримати проект постанови Верховної Ради про звернення до Кабінету Міністрів щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення безпечного освітнього процесу в умовах карантину, запровадженого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби   COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (№ 4082). Про це під час брифінгу повідомила співавтор проекту постанови, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина («Слуга народу»). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/335947).

Пріоритет — сучасна, оснащена та боєздатна армія

Робоча поїздка Президента Володимира Зеленського на Львівщину розпочалася з відвідин Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні. Там стартували україно-американські командно-штабні навчанні «Репід Трайденд-2020», які є продовженням більш як 25-річної історії співпраці між двома країнами та іншими членами НАТО в рамках програми «Партнерство заради миру». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335946).

Один референдум - одне запитання Такий принцип закладено у законопроекті про народовладдя

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендуватиме парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому проект закону "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (No 3612). Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комітету, участь в якому узяв Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335949).

Ще семеро кримських татар потраплять до колонії суворого режиму

Днями Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону оголосив приголомшливий вирок фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» (на знімку). Сімох кримських татар звинуватили в причетності до забороненої в Росії, але не в Україні і світі, ісламської організації «Хізб ут-Тахрір». Вироки цього разу виявилися особливо суворими. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/335906).

 

Повний випуск «Голосу України» від 18.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку