Сьогодні у «Голосі України»:

Вогнеборці: свідомо обраний шлях

Забезпечити безперебійне водопостачання Донецької області

На дільницю - в масці та зі своєю ручкою

Понад 98 тисяч виборців змінили свою виборчу адресу на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року

Прем'єр спростовує міфи щодо бюджету-2021

В ООН засудили порушення прав людини в Криму

 

Вогнеборці: свідомо обраний шлях

Сьогодні - День рятівника.

Вони - різні. Не тільки зовні, а й за характером, за життєвими вподобаннями. Один - мовчазний та майже суворий, другий - скромний та толерантний, третій - завзятий та сміхотливий. Але всіх їх об'єднує одне - вони мужні вогнеборці. Люди, які не з чуток знають, що таке ризик, і готові до самопожертви задля виконання свого обов'язку. Вони свідомо обрали цей шлях... (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/335836).

Забезпечити безперебійне водопостачання Донецької області

Пленарне засідання Верховної Ради України 16 вересня 2020 року.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" з пропозиціями Президента. Відповідний закон було ухвалено парламентом 19 липня 2020 року, але Президент його не підписав.

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомив, що на думку глави держави окремі положення закону не узгоджуються з Конституцією, законами України та не відповідають принципу юридичної визначеності, ясності та недвозначності правової норми, що є складовою конституційного принципу верховенства права. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335844).

На дільницю - в масці та зі своєю ручкою

Уряд затвердив Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів.

Документ, зокрема, передбачає, що на вході до дільниць проводитиметься опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг. Крім того, на вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування повинні бути антисептики для рук. Також мають бути обладнані місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335877).

Понад 98 тисяч виборців змінили свою виборчу адресу на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року

10 вересня завершився строк подання заяв виборців до відділів ведення Державного реєстру виборців щодо зміни (визначення) виборчої адреси на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Отже, починаючи з 1 липня 2020 року, коли офіційно з'явилася така можливість, змінили або визначили свою виборчу адресу 98 286 виборців (станом на 18-ту годину 11 вересня), в тому числі в режимі онлайн 41 118 виборців. На опрацюванні у відділах ведення ДРВ залишається ще майже 2 000 заяв виборців. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335880).

Прем'єр спростовує міфи щодо бюджету-2021

Поданий до Верховної Ради проект держбюджету на 2021 рік - це оптимальний документ, який максимально враховує потреби людей та є реалістичним для виконання.

"Наші пріоритети не змінилися і вони чітко відображені у кошторисі: медицина, освіта, безпека і оборона, соціальний захист людей, будівництво доріг та підтримка бізнесу", - зазначив під час учорашнього засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Окреслюючи ключові пріоритети проекту державного кошторису, глава уряду заявив, що він передбачає безпрецедентні видатки на медицину - 156 мільярдів гривень, що на 27,5 мільярда більше, ніж у цьогорічному бюджеті. "Це дасть наступного року змогу підвищити на 30 відсотків зарплати лікарів, покращити якість медичних послуг та додатково облаштувати лікарні сучасним обладнанням", - повідомив Д. Шмигаль, додавши, що також майже 20 мільярдів гривень буде виділено на боротьбу з коронавірусом. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335878).

В ООН засудили порушення прав людини в Криму

Під час 45-ї сесії Ради ООН з прав людини (Женева) держави-члени ООН у Спільній заяві щодо Криму закликали Росію як державу-окупанта дотримуватись своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, гарантувати права і свободи людини, неухильно виконувати резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України та стану з правами людини в АР Крим та місті Севастополь. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/335871).

 

Повний випуск «Голосу України» від 17.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку