Сьогодні у «Голосі України»:

Ірина Венедіктова: "Генпрокуратура нікого покривати не буде, незважаючи на кольори політичних партій"

Президент затвердив Стратегію національної безпеки

Опубліковано текст Закону України

Про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів

Вода в Крим піде лише після деокупації

 

Ірина Венедіктова: "Генпрокуратура нікого покривати не буде, незважаючи на кольори політичних партій"

Пленарне засідання 15 вересня

На вимогу представників депутатських фракцій і груп, яка пролунала на Погоджувальній раді у понеділок, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова поінформувала народних депутатів про стан справ у прокуратурі.

Під час виступу з парламентської трибуни І. Венедіктова запевнила, що її залякати чи шантажувати неможливо. "Я допоможу захиститися будь-якій особі, але й допоможу відправити за ґрати, якщо будуть достатні підстави і докази злочину", - сказала Генпрокурор. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335811).

Президент затвердив Стратегію національної безпеки

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів в дію рішення РНБО від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України" та затвердив відповідний документ.

Розроблена за дорученням глави держави Стратегія національної безпеки і оборони України визначає основні напрями державної політики у сфері національної безпеки, зокрема: пріоритети національних інтересів України та забезпечення національної безпеки, цілі та основні напрями державної політики у сфері національної безпеки; поточні та прогнозовані загрози національній безпеці та національним інтересам України з урахуванням зовнішньополітичних та внутрішніх умов; основні напрями зовнішньополітичної діяльності держави для забезпечення її національних інтересів і безпеки; напрями та завдання реформування й розвитку сектору безпеки і оборони; ресурси, необхідні для її реалізації. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335814).

Опубліковано текст Закону України

Про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором, учинений 23 липня 2020 року в м. Брюсселі, який набирає чинності з дати його ратифікації, і Кредитну угоду між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським Союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро) (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335818).

Про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів

Указ Президента України No 388/2020. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/335812).

Вода в Крим піде лише після деокупації

Водопостачання до Криму з континентальної України буде повністю відновлено тільки після повної деокупації півострова. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ.

"Констатуємо той факт, що під приводом "гуманітарної потреби" російській окупаційній владі в Криму не вистачає води на прискорений розвиток військових об'єктів та підприємств військово-промислового комплексу. Очевидним є і той факт, що потреба у водних ресурсах зростає на тлі колонізації півострова - стрімкого зростання населення в рамках цілеспрямованої політики заміни демографічного складу Криму. Такі дії держави-окупанта є воєнним злочином. Їхня мета - заселення українських територій громадянами РФ, які є лояльними до експансивної політики своєї держави та, таким чином, здійснення закріплення незаконної окупації", - зазначається в коментарі МЗС України. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/335799).

 

Повний випуск «Голосу України» від 16.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку