Сьогодні у «Голосі України»:

Безпекова ситуація в регіоні вимагає подальшої активної взаємодії

Депутатські фракції мають запропонувати новий склад конкурсної комісії САП

На експорт відправлено 8,8 млн тонн зернових

Про стратегію розвитку атомної енергетики

Підготовка бюджету на тлі розмов про можливу відставку міністра

Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Організація протиракової боротьби в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення"

 

Безпекова ситуація в регіоні вимагає подальшої активної взаємодії

У рамках офіційного візиту до Литовської Республіки Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів у місті Вільнюсі зустрічі з керівництвом Литви - Президентом, Спікером та Прем'єр-міністром, Маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким та поспілкувався з українською громадою Литви.

Голова Верховної Ради України взяв участь в урочистій частині пленарного засідання Сеймаса Литовської Республіки та привітав Литву із 30-річчям відновлення незалежності. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335652).

Депутатські фракції мають запропонувати новий склад конкурсної комісії САП

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності звернувся до керівників депутатських фракцій і груп з проханням повторно подати до комітету пропозиції стосовно кандидатур до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) у складі семи осіб до 14 вересня включно і розглянути це питання на окремому засіданні комітету у вівторок, 15 вересня, яке проводитиметься у режимі відеоконференції.

Із відповідною пропозицією на засіданні комітету виступив голова комітету Денис Монастирський (на знімку). Парламентський комітет уже втретє розглядав це питання. Члени комітету одностайно підтримали таку пропозицію. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335653).

На експорт відправлено 8,8 млн тонн зернових

Україна з початку 2020/21 маркетингового року станом на 9 вересня поставила за кордон 8 856 тис. зернових. Про це повідомляє "ПроАгроГруп" з посиланням на дані Інформаційно- аналітичного порталу АПК України. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/335643).

Про стратегію розвитку атомної енергетики

Уже вдруге за доволі короткий термін Президент Зеленський побував на Хмельниччині.

Цього разу серед стратегічних об'єктів, які відвідав, була Хмельницька АЕС. Там пройшла нарада керівників НАЕК "Енергоатом", на якій поставили завдання - розробити стратегію розвитку атомної енергетики України. Мова зайшла і про проблеми, які переживає енергетична галузь, і про добудову третього та четвертого енергоблоків ХАЕС. Про відновлення будівництва йдеться не вперше. Однак для цього Кабмін має не тільки забезпечити його фінансування, але й вирішити питання заборгованості станції перед "Енергоатомом". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335649).

Підготовка бюджету на тлі розмов про можливу відставку міністра

У Кабінеті Міністрів триває робота над проектом держбюджету на 2021 рік. Проект відповідно до статті 37 Бюджетного кодексу до 15 вересня має бути внесено на розгляд Верховної Ради.

Під час зустрічі із представниками різних галузей профспілок та роботодавців заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев зазначив, що цей документ буде збалансованим та сконцентрованим на соціальному напрямі. "Проект держбюджету ще остаточно не сформований, наразі тривають консультації. Водночас ми маємо враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6 відсотків у 2021 році, 4,5 відсотка у 2022-му та 3 відсотки у 2023 році. Цьогоріч він на рівні 7,5 відсотка ВВП", - повідомив він. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335655).

Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Організація протиракової боротьби в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення"

Постанова Верховної Ради України No 862-ІХ.

Верховна Рада України постановляє:

1. Схвалити Рекомендації парламентських слухань на тему: "Організація протиракової боротьби в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення" (додаються). (читайте у «Голосі України» на 4-5 стор. >>> article/335594).

 

Повний випуск «Голосу України» від 11.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку