Сьогодні у «Голосі України»:

Як відновлювалася наша поштова незалежність

У Литві зустрінуться глави трьох парламентів

Військовий призов не повинен нести жодних корупційних ризиків

Уряд просять виділити кошти для налагодження безпечного освітнього процесу

Досвід впровадження децентралізації та "Велике будівництво"

Затвердили План пріоритетних дій на 2020 рік

 

Як відновлювалася наша поштова незалежність

Сьогодні в Харкові розпочинає роботу XVIII Національна філателістична виставка "УКРФІЛЕКС 2020", присвячена 30-й річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України.

Оскільки ухвалення Декларації про державний суверенітет України також поставило на порядок денний питання випуску власних поштових марок, які є одним з атрибутів державності, то згадаємо, як усе починалося. (читайте у «Голосі України» на 1-4 стор. >>> article/335560).

У Литві зустрінуться глави трьох парламентів

Сьогодні, 10 вересня, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков здійснить офіційний візит до Литовської Республіки.

Під час візиту глава парламенту України проведе зустрічі зі Спікером Сеймаса Литви Вікторасом Пранцкєтісом, Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою та Прем'єр-міністром Литви Саулюсом Сквернялісом, інформує прес-служба апарату Верховної Ради України. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/335561).

Військовий призов не повинен нести жодних корупційних ризиків

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики на своєму засіданні розглянув низку законопроектів на предмет антикорупційної експертизи - відповідності антикорупційному законодавству.

Зокрема, депутати ретельно розглянули президентський законопроект No 3553 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку, який планують розглядати наступного пленарного тижня. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/335580).

Уряд просять виділити кошти для налагодження безпечного освітнього процесу

Школи та навчальні заклади не готові до початку навчального року через різну фінансову спроможність бюджетів. На цьому наголошують представники парламентської фракції "Голос".

Щоб зарадити ситуації, вони подали до Верховної Ради проект постанови No 4057 про звернення до Кабінету Міністрів задля вжиття невідкладних заходів для організації безпечного навчального процесу і якісної освіти в умовах карантину, запровадженого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/335581).

Досвід впровадження децентралізації та "Велике будівництво"

Президент України Володимир Зеленський відвідав з робочою поїздкою Житомирську область.

Насамперед глава держави побував у Високівській сільській ОТГ Черняхівського району, де ознайомився з позитивним досвідом впровадження децентралізації на прикладі цієї громади та з перебігом національної програми "Велике будівництво" в регіоні. За п'ять років свого існування одна з найменших ОТГ на Житомирщині, яка об'єднує п'ять населених пунктів та менш ніж три тисячі жителів, успішно реалізувала низку важливих проектів, спрямованих на покращення умов життя її мешканців: капітальний ремонт доріг, модернізацію вуличного освітлення, перехід на альтернативні види палива, забезпечення належного транспортного сполучення з центром громади та Житомиром тощо. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335588).

Затвердили План пріоритетних дій на 2020 рік

Представляючи під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів План пріоритетних дій уряду на 2020 рік, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що цим фундаментальним документом, що містить 690 пунктів, керуватимуться міністерства у своїй щоденній роботі. "Кожен цей пункт має обґрунтування, відповідальних за виконання, строки та індикатори виконання, очікувані результати", - підкреслив глава уряду. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335584).

 

Повний випуск «Голосу України» від 10.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку