Сьогодні у «Голосі України»:

Перемир'я мають дотримуватися всі

МОЗ має розробити план заходів для діяльності територіальних виборчих дільниць

Білоруську опозицію видворяють з країни

Формується робоча група для напрацювання змін до закону про доступ до публічної інформації

Президент вважає вандалізм «печерною дикістю»

У Верховній Раді київським лікарням вручили сертифікати на апарати штучної вентиляції легень

За знищене через агресію Росії житло дадуть компенсацію

 

Перемир'я мають дотримуватися всі

Біля Причепилівки у Луганській області 6 вересня окупанти зі стрілецької зброї відкрили вогонь по українських позиціях. Поранення військового Тараса Кубійовича було несумісне з життям. Крім того, тоді ж проросійські бойовики з гранатомета прицільно обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Красногорівки, там є поранений. Українські армійці обстрілів не проводили. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/335532).

МОЗ має розробити план заходів для діяльності територіальних виборчих дільниць

Під головуванням міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова відбулося засідання Міжвідомчої групи з координації діяльності органів виконавчої влади щодо створення належних умов для проведення виборів 25 жовтня 2020 року.

Установче засідання цієї групи відбулося наприкінці серпня, а резолюцією Прем'єр-міністра від 4 вересня 2020 року затверджено її персональний склад. Водночас відповідні центральні органи виконавчої влади та місцеві державні адміністрації вже отримують доручення глави уряду для забезпечення виконання Виборчого кодексу в частині проведення місцевих виборів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335512).

Білоруську опозицію видворяють з країни

Учора Державна прикордонна служба України підтвердила, що в один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в'їзд до країни прибули громадяни Білорусі, які є членами Координаційної ради білоруської опозиції. Антон Родненков та Іван Кравцов пройшли "необхідні заходи прикордонного контролю у відповідності до законодавства, яке визначає порядок перетину державного кордону". Водночас ДПСУ повідомила, що член Координаційної ради Марія Колесникова кордон України не перетинала. "Це не був добровільний виїзд! Це було насильницьке видворення з рідної країни з метою компрометації білоруської опозиції", - прокоментував подію у Фейсбуці заступник міністра закордонних справ Антон Геращенко. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/335505).

Формується робоча група для напрацювання змін до закону про доступ до публічної інформації

Народних депутатів запрошують долучитися до новоствореної робочої групи, яка працюватиме над змінами до закону про доступ до публічної інформації.

На цьому наголосила голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук (на знімку). "Серед учасників, які вже зголосилися, представники нашого комітету та Комітету з питань свободи слова, Міністерства культури та інформаційної політики, представники експертної спільноти, - написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці. - Також запрошуємо Комітет з питань цифрової трансформації взяти участь у роботі". Уже на наступному засіданні створення робочої групи обіцяють оформити офіційно. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/335518).

Президент вважає вандалізм «печерною дикістю»

Президент України Володимир Зеленський засуджує будь-які прояви неповаги до пам’яті мільйонів жертв Голодомору, їхніх рідних та всього українського народу й закликає правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати акт наруги над скульптурою «Гірка пам’ять дитинства» на території Національного музею Голодомору-геноциду, який стався в ніч на 22 серпня поточного року. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335520).

У Верховній Раді київським лікарням вручили сертифікати на апарати штучної вентиляції легень

Урочиста церемонія передачі очільникам київських лікарень сертифікатів на використання відремонтованих апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) відбулася вчора в медіа-центрі Верховної Ради.

Як повідомив під час урочистостей народний депутат Андрій Жупанин, у березні група народних депутатів вийшла з ініціативою ремонту непрацюючих апаратів ШВЛ. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335523).

За знищене через агресію Росії житло дадуть компенсацію

Минулого тижня Кабмін затвердив порядок використання коштів, для здійснення компенсації за зруйновані будинки та квартири внаслідок збройної агресії Росії.

На це у бюджеті на нинішній рік передбачено 20 мільйонів гривень.

Розподілятимуться кошти на підставі поданої регіональними органами соціального захисту населення інформації про кількість постраждалих, складеної на підставі рішень комісій з розгляду питань, пов'язаних із наданням грошової компенсації, які утворюються в Донецькій та Луганській областях. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/335525).

 

Повний випуск «Голосу України» від 09.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку