Сьогодні у «Голосі України»:

Юний співвітчизник оживив техніку і здобув "золото" в Канаді

Від своєчасної та достовірної інформації залежить життєдіяльність усього державного механізму

Спекулятивний, пропагандистський випад

Під час парламентських слухань обговорять напрями судової реформи

Дмитро Разумков: "Конституційних підстав для розпуску Верховної Ради немає"

Вибори поблизу лінії розмежування проводити небезпечно

 

Юний співвітчизник оживив техніку і здобув "золото" в Канаді

Учень Дніпропетровського відділення Малої академії наук України Ігор Шибка здобув "золото" на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів ICAN-2020.

Він розробив систему, яка дає змогу "оживити" різні механізми та дистанційно керувати ними.

Юний український науковець представив мультипроцесну комбіновану систему телемеханіки - її можна встановлювати на обладнання, яке має електроніку, механізми або двигуни. А потім - контролювати з будь-якої точки світу. Це як радіоуправління, але без прив'язки до відстані, пояснив хлопець. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/335463).

Від своєчасної та достовірної інформації залежить життєдіяльність усього державного механізму

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спільно з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, керівництвом Офісу Президента, Ради національної безпеки і оборони, Збройних Сил України, а також членами Кабінету Міністрів узяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня воєнної розвідки України.

Учасники заходу привітали розвідників з професійним святом, а також вшанували пам'ять воїнів-розвідників, які загинули, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність країни. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335464).

Спекулятивний, пропагандистський випад

Офіс Президента України оприлюднив заяву щодо запровадження урядом Російської Федерації санкцій проти представників низки фракцій Верховної Ради України.

 «Мотивація подібних дій завжди не має очевидних логічних пояснень і носить, найімовірніше, ситуативний спекулятивний характер. У пропагандистських цілях.

Проте зараз цей «технологічний прийом» з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій — насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносин з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335467).

Під час парламентських слухань обговорять напрями судової реформи

Комітет з питань правової політики підтримав пропозицію Першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука щодо проведення 18 листопада 2020 року парламентських слухань.

Тема слухань: "На шляху до справедливого судочинства в Україні".

Представляючи відповідний проект постанови, Руслан Стефанчук наголосив на важливості проведення парламентських слухань, які стосувалися б визначення напрямку розвитку судової реформи в Україні і запросив членів комітету долучитися до ініціативи. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335469).

Дмитро Разумков: "Конституційних підстав для розпуску Верховної Ради немає"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що конституційних підстав для дочасного розпуску Верховної Ради України дев'ятого скликання немає.

Але якщо вони з'являться - він готовий виконати таке рішення глави держави. Про це глава українського парламенту заявив в інтерв'ю "Українським новинам" з нагоди першої річниці перебування на посаді. Загалом Дмитро Разумков позитивно оцінив роботу вищого законодавчого органу держави за рік. "Правильні закони" (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335470).

Вибори поблизу лінії розмежування проводити небезпечно

За наявних політичних умов у містах Луганщини, де утворено військово- цивільні адміністрації, вибори мали б відбувалися не інакше як у "режимі турбулентності". Про це йшлося у Сєверодонецьку під час дискусії за темою "(Не) безпечні вибори: чи будуть ВЦА ефективніші за міські ради". До діалогу долучились одразу три керівники військово-цивільних адміністрацій: обласної - Сергій Гайдай, міста Сєверодонецька - Олександр Стрюк і міста Золоте та села Катеринівка - Олексій Бабченко. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/335472).

 

Повний випуск «Голосу України» від 08.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку