Сьогодні у «Голосі України»:

Ліквідації пожеж тривають, уряд обіцяє допомогу, а Президент тримає ситуацію на особистому контролі

Верховна Рада не змогла внести зміни до виборчого законодавства

Не допустити нового протистояння

Канікули не завадили активній роботі

На порядку денному — підготовка проекту Держбюджету-2021

 

Ліквідації пожеж тривають, уряд обіцяє допомогу, а Президент тримає ситуацію на особистому контролі

Одразу в трьох областях - на Харківщині, Луганщині й Донеччині - вирують масштабні пожежі, спричинені посухою та високими температурними показниками.

Зокрема, на Харківщині у Дворічанському районі в середу, 2 вересня, спалахнула масштабна лісова пожежа хвойних лісів. Спочатку вогонь охопив площу в 80 гектарів, але пізніше територія стихійного лиха збільшилася до 500 га. За повідомленням рятувальників, через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев та житловий сектор села Гороб'ївка, яке межує з лісом. Пожежа знищила понад два десятки житлових будинків. Тим часом, за словами голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера, стихія знищила один населений пункт повністю. Ймовірно, йдеться саме про Гороб'ївку. (читайте у «Голосі України» на 1, 9 стор. >>> article/335334).

Верховна Рада не змогла внести зміни до виборчого законодавства

Ранкове засідання Верховної Ради України 3 вересня 2020 року.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання, повідомивши, що в залі зареєструвалися 279 народних депутатів. Перейшовши до розгляду питань порядку денного, парламентарії розглянули та відхилили проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення окремих виборчих процедур, No 3971).

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко, котра представляла документ як один з його авторів та член профільного комітету, наголосила, що це дуже нагальний та необхідний законопроект. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/335338).

Не допустити нового протистояння

Міністри закордонних справ України та Польщі Дмитро Кулеба та Збігнєв Рау намагаються залагодити непорозуміння, що виникли через встановлення пам'ятника загиблим мешканцям села Гута Пеняцька Львівської області.

Деякі написи на цьому меморіалі у Польщі викликали обурення. Днями очільники МЗС обговорили ситуацію під час телефонної розмови, у якій закликали не політизувати ситуацію. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/335304).

Канікули не завадили активній роботі

Серпень, попри парламентські канікули, виявився дуже насиченим на події за участю керівництва Верховної Ради та народних депутатів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, зокрема, відвідав із робочою поїздкою низку регіонів України, провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Крім того, глава парламенту разом із своїм Першим заступником Русланом Стефанчуком, народними депутатами та членами уряду взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності України. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/335341).

На порядку денному — підготовка проекту Держбюджету-2021

Упродовж серпня уряд, і насамперед Міністерство фінансів, працювали над проектом Держбюджету на 2021 рік. Він відповідно до статті 37 Бюджетного кодексу має бути схвалений Кабінетом Міністрів та до 15 вересня переданий на розгляд Верховної Ради. «Проект Держбюджету готується на основі затвердженого урядом оновленого макропрогнозу на 2021 рік та бюджетних запитів головних розпорядників коштів. Мінфіном проведено велику роботу щодо відповідності цих запитів, відбулося понад півсотні узгоджувальних нарад, і тепер ми в процесі формування проекту бюджету на наступний рік. Нам важливо, щоб бюджет був реалістичним, тобто реальним для виконання, і збалансованим, де всі видатки мають бути підкріплені доходами», — прокоментував цю роботу міністр фінансів Сергій Марченко. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/335344).

 

Повний випуск «Голосу України» від 04.09.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку