Сьогодні у «Голосі України»:

Вони були нашою стіною!

Офіційно про переговори ТКГ: продовження роботи над законодавством для імплементації "формули Штайнмаєра"

Європейський Союз не визнав результати виборів у Білорусі й готує санкції

Дмитро Разумков: "Таких, як Борис Патон, в історії держави одиниці"

Маємо працювати над тим, щоб вибори відбулись

Тільки об'єднавшись, зможемо існувати як успішна квітуча нація

Як вирішують питання навчання

 

Вони були нашою стіною!

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив оновлену "Стіну пам'яті загиблих захисників України 2014-2020 років".

Меморіал розташовано у Києві на зовнішньому мурі Михайлівського Золотоверхого монастиря (Михайлівська площа). (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/334856).

Офіційно про переговори ТКГ: продовження роботи над законодавством для імплементації "формули Штайнмаєра"

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, яке відбулося 18-19 серпня у форматі відеоконференції за участю новопризначеного постпреда України Леоніда Кравчука, узгоджено 20 ділянок розмінування й чотири нові ділянки розведення сил. Про це повідомляє Офіс Президента.

Під час засідання робочої групи з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що після введення пакета додаткових заходів щодо консолідації режиму припинення вогню з 27 липня загалом дотримується режим тиші... (читайте у «Голосі України» на 1, 9 стор. >>> article/334838).

Європейський Союз не визнав результати виборів у Білорусі й готує санкції

Лідери країн Європейського Союзу вирішили не визнавати результати президентських виборів у Білорусі. Про це після завершення екстреного саміту, що відбувся в онлайн-режимі 19 серпня, повідомила канцлерка ФРН Ангела Меркель, яка наголосила, що вибори не були "ні вільними, ні чесними". "Ось чому результати виборів визнавати не можна", - сказала Меркель. Окрім того, Європейський Союз найближчим часом запровадить санкції щодо "істотної кількості осіб", які причетні до фальсифікації результатів виборів та силових дій стосовно мирних протестувальників. Президент Європейської Ради Шарль Мішель наголосив, що позиція ЄС очевидна - треба зупинити насилля в Білорусі. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334849).

Дмитро Разумков: "Таких, як Борис Патон, в історії держави одиниці"

Звістка про смерть видатного українського науковця та багаторічного очільника Національної академії наук України Бориса Євгеновича Патона сколихнула країну. Величезна, болісна втрата не лише для наукової спільноти, а для всієї України.

Борис Євгенович був дійсно видатною, ключовою особистістю для нашої країни, таких, як він, в історії держави одиниці. Його непереборний оптимізм та жага до пізнання по-справжньому надихали, а реально оцінити його величезний вклад у розвиток української науки неможливо. Саме завдяки його невтомній праці сьогодні ми можемо пишатися нашою Національною академією наук та по праву вважатися багатою на технічні уми державою. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334823).

Маємо працювати над тим, щоб вибори відбулись

"Місцеві вибори можуть не відбутися лише за умови введення надзвичайного чи воєнного стану. Так говорить Конституція. Крапка. Все інше - це обмеження прав і свобод громадян. Навіть якщо буде загострення пандемії, без бою в парламенті, без голосування в 300 голосів відтермінувати чи скасувати перегони неможливо. Тож вони мають відбутися". На цьому наголосив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін під час експертної дискусії "Децентралізація та місцеві вибори 2020: проблеми, очікування, нові можливості". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334824).

Тільки об'єднавшись, зможемо існувати як успішна квітуча нація

Місце для презентації було обрано символічно - на мосту через Дніпро, який споруджують. Він з'єднає обидві частини міста. А за словами глави держави, - народ України.

"Я часто кажу про те, як гостро необхідно Україні об'єднуватися. Тільки в об'єднанні наша сила. І нині ідеться не про гасла, і не тільки про питання історії, мови чи релігії. Справжня єдність - це коли кожний громадянин країни з будь-якого регіону усвідомлює просту аксіому: ми потрібні один одному. Тому, що один без іншого ми не зможемо існувати як успішна квітуча держава", - наголосив Володимир Зеленський. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334857).

Як вирішують питання навчання

Перед початком навчального року традиційно відбувається ревізія в системі освіти. Аналізують розв'язані й нерозв'язані питання, окреслюють плани та напрями.

Не став винятком і рік нинішній - попри специфіку карантину й неповне розуміння, якою все-таки буде освіта з 1 вересня. Але вірус вірусом, а без діла сидіти чиновникам не слід. Розповімо про декілька напрямів їхньої роботи на Дніпропетровщині. Енергоефективний фасад та інклюзивно-ресурсний центр (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/334815).

 

Повний випуск «Голосу України» від 21.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку