Сьогодні у «Голосі України»:

Про скликання позачергової сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання

Завод вироблятиме "зелену" електрику й рятуватиме екологію

«У такий критичний час ми не можемо стояти осторонь»

Важливо втримати офіційний Мінськ від фатальних помилок

ЦВК просить уточнити інформацію щодо безпекової ситуації на Донбасі

Володимир Зеленський: "Запоріжжя - унікальний, прекрасний регіон, який має сталевий характер"

Головні пріоритети цього навчального року

 

Про скликання позачергової сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання

Розпорядження Голови Верховної Ради України No 270.

У зв'язку з пропозицією Президента України, поданою відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, про скликання позачергової сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання та відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, частини другої статті 11 Регламенту Верховної Ради України:

1. Скликати позачергову сесію Верховної Ради України дев'ятого скликання на 11 годину 25 серпня 2020 року з розглядом на ній таких питань: (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/334778).

Завод вироблятиме "зелену" електрику й рятуватиме екологію

Унікальний біогазовий комплекс, побудований у партнерстві з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Фондом чистих технологій, відкрив на Кіровоградщині агрохолдинг I&U Group.

Будівництво тривало з грудня 2018 року. На будівельних та пусконалагоджувальних роботах було задіяно понад 500 працівників. Зокрема, висококваліфікованих спеціалістів з Австрії, Німеччини... Кінцева вартість підприємства становить 23 млн євро. Загальна потужність заводу - 6 МВт/год. За запевненнями фахівців, цього вистачить, щоб забезпечити електрикою та теплом 35 тисяч середньостатистичних квартир. Саме підприємство використовуватиме до восьми відсотків виробленої енергії. (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/334771).

«У такий критичний час ми не можемо стояти осторонь»

Таку точку зору висловила голова підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Єлизавета Ясько («СН»). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334790).

Важливо втримати офіційний Мінськ від фатальних помилок

«Кремль може скористатися політичною дестабілізацією у Білорусі так, як у 2014 році зробив це з Україною, анексувавши Крим та розв’язавши війну на Донбасі. На цьому наголосив п’ятий Президент, очільник партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко в інтерв’ю міжнародному телеканалу «Настоящее время», який є спільним медіа-проектом Радіо «Свобода» та «Голосу Америки». Білорусь, за його словами, потребує захисту від агресивного зовнішнього тиску. Адже є ризик військового втручання з боку Російської Федерації та певні безпекові виклики. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334792).

ЦВК просить уточнити інформацію щодо безпекової ситуації на Донбасі

Центральна виборча комісія просить компетентні органи уточнити інформацію щодо безпекової ситуації на окремих територіях Донецької та Луганської областей, розташованих поблизу лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями.

Як зазначили в комісії, за інформацією апарату Ради національної безпеки та оборони станом на 17 серпня 2020 року режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року загалом виконується четвертий тиждень поспіль, а поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Водночас у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК нагадали, що Центрвиборчком не наділено повноваженнями самостійно визначати можливість забезпечення належної безпеки та уникнення терористичної загрози під час організації та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334796).

Володимир Зеленський: "Запоріжжя - унікальний, прекрасний регіон, який має сталевий характер"

Президент України Володимир Зеленський побував із робочою поїздкою в Запорізькій області.

Глава держави взяв участь у презентації Стратегії розвитку регіону до 2027 року.

"Кожен регіон має розуміти свою унікальність та свої конкурентні переваги. Знати, як саме у взаємодії з центральною владою він може втілити ці переваги в життя, бути успішним у великій українській родині. А кожен житель регіону має розуміти - "лише я є творцем успіху і саме від мене залежить, як виглядатимуть моя домівка, моє подвір'я, моя вулиця, моє місто або село, моя область і, звичайно, моя улюблена країна". Саме тому Україна - це ти", - цитує слова Володимира Зеленського Офіс Президента. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334784).

Головні пріоритети цього навчального року

Погіршення епідеміологічної ситуації та пов'язані з цим організація навчального процесу та проведення місцевих виборів - такими були головні теми, які обговорювали учора урядовці на своєму засіданні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що нині працює оновлений сценарій зонування територій з різними рівнями обмежень. Такий підхід він назвав оптимальним, адже саме його нині рекомендує ВООЗ для використання в країнах з подібним рівнем захворюваності. "Сьогодні діють локальні обмеження осередків зі спалахами, ми відмовились від тотального карантину. І це найбільш дієвий механізм боротьби, але ніхто не скасовував відповідальність людей за своє життя і здоров'я, за життя і здоров'я своїх близьких", - сказав прем'єр і закликав українців до дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, використання засобів дезінфекції та решти протиепідемічних заходів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334785).

 

Повний випуск «Голосу України» від 20.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку