Сьогодні у «Голосі України»:

Головне, щоб вугілля було затребуваним

Хто і кому хоче віддати Білорусь

Пропишуть механізм заміни житла, яке неможливо пристосувати до потреб осіб з інвалідністю

Щоб жити у вільній державі, треба мати чесні вибори

Для протистояння інфекції необхідна співпраця держави та людей

Розробляють "Національну економічну стратегію 2030"

Одні жнивують, інші беруться до оранки

 

Головне, щоб вугілля було затребуваним

Понад 1600 тонн вугілля на добу планують видобувати гірники з нової лави 1097-біс, яку запустили на шахті "Дніпровська" однойменного шахтоуправління.

Як розповіли "Голосу України" у шахтоуправлінні, новий забій оснащено вітчизняною технікою: комбайном УКД 200-250, комплексом КД-80 і трьома скребковими конвеєрами. Усе устаткування попередньо перевірили фахівці дільниці з ремонту забійного обладнання. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/334695).

Хто і кому хоче віддати Білорусь

Посиланням на ту чи іншу сусідню державу не можна заглушити голос багатотисячних протестів своїх співгромадян. Так Офіс Президента України відреагував на звинувачення Олександра Лукашенка в тому, що Україна нібито закликає до проведення повторних президентських виборів у Білорусі. «Міждержавні відносини — це перш за все коректність і виваженість публічних формулювань. Бо незалежно від того, в якому емоційному стані перебуваєш сьогодні, у відносинах між сусідами обов’язково буде завтра, післязавтра. Проте сьогодні в Мінську практично офіційно прозвучало, що нібито керівництво України «наказує» провести нові вибори в Білорусі. Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Чи навіть не так: до чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?» — йдеться в офіційній заяві. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334693).

Пропишуть механізм заміни житла, яке неможливо пристосувати до потреб осіб з інвалідністю

З першого червня по тринадцяте серпня на розгляд Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів надійшло 95 нових законопроектів.

Вони насамперед стосуються накопичувального пенсійного забезпечення, прожиткового мінімуму, колективних договорів, зайнятості населення, обліку трудової діяльності, соціальної допомоги, житлово-комунальних послуг та гендерної рівності. Про це у Фейсбуці повідомила голова комітету Галина Третьякова. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334680).

Щоб жити у вільній державі, треба мати чесні вибори

Уже тиждень у Білорусі тривають масові акції протесту проти результатів голосування на президентських виборах.Народні депутати України зробили заяви і планують обговорити цю ситуацію у Верховній Раді.

Так, 14 народних депутатів з фракції "Слуга народу" оприлюднили заяву (яку підписали Ліза Богуцька, Богдан Яременко, Ліза Ясько, Микита Потураєв, Олександр Алексійчук, Лада Булах та інші) про події в Білорусі.

Українські парламентарії заявили про повну підтримку прагнення народу Білорусі жити у вільній демократичній правовій державі, мати для цього чесні та прозорі вибори, а також захищати свої права та свободи засобами мирного ненасильницького протесту! (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334682).

Для протистояння інфекції необхідна співпраця держави та людей

Уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі COVID-19, якщо вона настане восени.

Адже ситуація з поширенням вірусу непроста в усьому світі, про що свідчить майже 22 млн заражень та майже 800 тис. смертей. Про це повідомив Прем'єр- міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, повідомили в Офісі Президента. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334686).

Розробляють "Національну економічну стратегію 2030"

За ініціативи Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася зустріч представників уряду, Офісу Президента, керівництва Національного банку та українського бізнесу (на знімку). На зустрічі були присутні власники та топ- менеджери більш як 50 компаній.

Учасники дискусії обговорили питання розробки "Національної економічної стратегії 2030". На основі ініціатив, закладених у документі, будуть розроблені державні цільові програми, що почнуть реалізовуватися вже з наступного року. Прем'єр-міністр закликав підприємців долучатися до створення Стратегії та надавати свої пропозиції та бачення розвитку України на наступні десять років. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334687).

Одні жнивують, інші беруться до оранки

Через дощову погоду всі хвилювалися за майбутній урожай. Але аграрії Львівщини тішать добрими новинами.

Про це повідомив заступник голови ОДА Юрій Бучко, який разом із директоркою департаменту агропромислового розвитку ОДА Юлією Шопською побував на полях Городоцького та Самбірського районів Львівщини. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/334650).



Повний випуск «Голосу України» від 18.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку