Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада налаштована підтримувати інвестора - національного та іноземного

23 серпня проведуть офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора

Київ вимагає звільнення своїх громадян, затриманих у Білорусі

Як і кого обиратимемо восени

Опубліковано текст Закону України «Про оборонні закупівлі»

Від Хортиці — по краю семи Січей

 

Верховна Рада налаштована підтримувати інвестора - національного та іноземного

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков учора розпочав дводенну робочу поїздку до Сумської та Чернігівської областей.

У Сумській області глава парламенту відвідав акціонерне товариство "Технологія". "Це підприємство зі 100% іноземних інвестицій, що загалом становить понад 300 мільйонів доларів, є дійсно важливим для регіону. Воно забезпечує працівників досить високим рівнем заробітної плати, яким може похвалитися далеко не кожен завод", - зазначив глава парламенту. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334576).

23 серпня проведуть офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора

Президент Володимир Зеленський підписав Указ "Про відзначення 29-ї річниці незалежності України".

Згідно з документом, Кабінет Міністрів має розробити та забезпечити реалізацію заходів з відзначення 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334578).

Київ вимагає звільнення своїх громадян, затриманих у Білорусі

Посольство України у Білорусі спрямувало дві ноти до МЗС цієї країни з приводу затримання українських громадян. Про це вчора на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він наголосив, що Україну глибоко непокоїть ситуація, яка склалася в Білорусі після проведення виборів, оскільки ця країна є нашим найближчим сусідом, партнером. Україна зацікавлена, щоб Білорусь була суверенною, незалежною, демократичною країною, з сильною економікою і стабільними суспільними відносинами. Водночас Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде "дуже жорстко захищати права та інтереси наших громадян в Білорусі". "І щодо цього ні в кого не повинно бути жодних ілюзій", - наголосив він. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334546).

Як і кого обиратимемо восени

Нещодавно відбувся четвертий національний онлайн-форум на тему: "Місцеві вибори 2020: новели законодавства".

Організатори заходу: газета Верховної Ради "Голос України", юридичний журнал "Право України", онлайн-платформа "Е-Адвокат", партнер - адвокатське об'єднання "Юрлайн". Доповідачі, представники Центральної виборчої комісії Павло Любченко та Сергій Постівий зосередились, насамперед, на законодавчих змінах, ухвалених парламентом у липні поточного року. Що передбачають нові правила (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334581).

Опубліковано текст Закону України «Про оборонні закупівлі»

Цей Закон визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, а також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель (читайте у «Голосі України» на 12-22 стор. >>> article/334534).

Від Хортиці — по краю семи Січей

Від Хортиці — по краю семи Січей. Такий туристичний маршрут не тільки збереже пам’ятки козацької доби, а й привабить туристів з усього світу.

Нікопольщина — унікальний для історії країни регіон. Уже хоча б тому, що тут свого часу стояло чотири із семи Запорозьких Січей, тут у 1648 році обрали гетьманом Богдана Хмельницького, з часів якого й почалося становлення України як національної держави.

Про збереження на Нікопольщині пам’яток козацької доби розповідає радник міського голови Нікополя з питань туризму, директор Благодійного фонду «Нікополь туристичний» і відомий краєзнавець, історик, заступник директора Нікопольського краєзнавчого музею Мирослав Жуковський. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/334544).

 

Повний випуск «Голосу України» від 14.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку