Сьогодні у «Голосі України»:

Жителі Мар’їнки прийшли подякувати захисникам

Депутати підготували пакет документів щодо державної підтримки культури, креативних індустрій та туризму

Експерти озвучили ключові ризики напередодні перегонів

Будівельні танці на могилах легендарних одеситів скасовуються

Сєвєродонецьк спільно рятуватимуть від колапсу

Жителі Мар’їнки прийшли подякувати захисникам

У прифронтовій Мар’їнці відзначили шосту річницю визволення міста від російсько-окупаційних військ. У серпні 2014-го вигнання російських терористів забезпечували підрозділи Збройних Сил України, добровольчі батальйони «Азов», «Шахтарськ», «Січеслав» та інші формування. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/334280).

Депутати підготували пакет документів щодо державної підтримки культури, креативних індустрій та туризму

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики у перший рік своєї роботи провів 39 засідань, на яких розглянув низку актуальних питань щодо підтримки законопроектів у сфері культури, туризму, реклами. А також питання захисту сім’ї та дітей, розвитку малого та середнього бізнесу. Парламентом ухвалено 18 законів та постанов, опрацьованих комітетом, крім того, подано 53 законопроекти з висновком комітету як головного та 40 висновків до профільних комітетів.

У комітеті, у якому працюють 17 депутатів, зокрема, Микита Потураєв (голова комітету), Ірина Констанкевич (перша заступниця голови комітету), Павло Сушко, Євгенія Кравчук, Микола Княжицький, Софія Федина, Володимир В’ятрович, Тетяна Рябуха, Юрій Павленко, створено робочі групи з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей; щодо підтримки культури та креативних індустрій у зв’язку з дією обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19; з напрацювання законодавчих ініціатив, спрямованих на врегулювання питань реалізації прав дітей у сфері надання послуг з охорони здоров’я; з питань функціонування регіонального мовлення ПАТ «НСТУ» у контексті інформаційної безпеки України та інші. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334281).

Експерти озвучили ключові ризики напередодні перегонів

До старту виборчої кампанії з місцевих перегонів ще місяць, проте фактично вона розпочалась ще кілька місяців тому. На цьому наголосив голова Комітету виборців України Олексій Кошель під час прес-конференції «Місяць до старту виборів: адмінресурс, дострокова агітація, чорні технології».

Голова КВУ озвучив ключові ризики, які виникають напередодні перегонів. Зокрема, це проведення виборів в умовах пандемії, або її загрози. «Це, звісно ж, позначиться на характері кампанії, агітації та явці виборців. На жаль, ми маємо всі підстави констатувати: українська влада не готова до проведення виборів в умовах коронавірусу — ні за м’якого сценарію, ні за жорсткого. Організація виборів в умовах пандемії — це насамперед процедури, матеріальне забезпечення та додаткові витрати з державного бюджету. Йдеться про достатньо великі цифри. В Україні майже 33 тис. 400 виборчих дільниць, на яких працюватимуть сотні людей. Кожну з цих дільниць необхідно забезпечити достатньою кількістю дезінфікуючих засобів, а працівників — масками. Серйозної підготовки потребує й захист членів комісій, котрі створюватимуть у медичних закладах або на дільницях, де голосуватимуть громадяни, що перебувають на обсервації, або хворі на коронавірус. Ми ж не маємо підстав позбавляти громадян права голосу лише тому, що вони захворіли», — зауважив О. Кошель. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334282).

Будівельні танці на могилах легендарних одеситів скасовуються

Збереглися, на щастя, в Одесі місця, особливо шановані городянами, де гостро відчуваєш зв’язок часів, історії і велич міста біля Чорного моря. Одне з них — територія колишнього санаторію «Червоні зорі» на 9-й станції Фонтана, де були розташовані старовинний цвинтар Воскресенського скиту Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, Воскресенський храм та інші історичні об’єкти. 4 березня 2020 р. міністр культури України підписав наказ № 1270 про внесення до державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини України Воскресенського скиту Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, включаючи чотири будівлі (церква Святої рівноапостольної Марії Магдалини, трапезна монастиря, каплиця-усипальниця родини знаменитих одеських зерноторговців, банкірів і благодійників Раллі, старовинна водонапірна башта) і, найголовніше, колишнього цвинтаря скиту, який займав територію колишнього санаторію «Червоні зорі» — приблизно чотири гектари, в курортній зоні Одеси на березі Чорного моря. Рішення Міністерства культури має поставити крапку в багаторічному протистоянні чиновників, рейдерів і забудовників, з одного боку, і громадськістю Одеси. Масована, хаотична забудова приморських та історичних районів багатоповерховими комплексами — один з найболючіших моментів розвитку міста. Ситуація з Воскресенським скитом, або, як це місце частіше називають в Одесі, «Червоними зорями», дуже показова. Чимало одеситів зуміли об’єднати свої зусилля, щоб урятувати від знищення заповідний куточок улюбленого міста й зберегти історичну пам’ять про нього. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/334296).

Сєвєродонецьк спільно рятуватимуть від колапсу

Керівником військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька призначено Стрюка Олександра Сергійовича. Представляючи керівника ВЦА Сєвєродонецька місцевому активу, голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, зокрема, сказав:

«Роботи дуже багато. Бо, на жаль, у міськраді через політичні непорозуміння виникла криза. Сєвєродонецьку, де я народився, та діяльності керівника місцевої військово-цивільної адміністрації надаватиму особливу увагу. Я не можу підвести це місто». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/334284).

 

Повний випуск «Голосу України» від 07.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку