Сьогодні у «Голосі України»:

Скарби кримськотатарської культури у київському сквері

Парламент, уряд, Офіс Президента і надалі працюватимуть у єдиному напрямі, долаючи виклики

Оголошено причину потужного вибуху в Бейруті

Правове поле чи формальний привід?

Рішуче налаштовані на продовження системних реформ

Затверджено нову стратегію регіонального розвитку на 2021-2027 роки

 

Скарби кримськотатарської культури у київському сквері

Учора у столиці у сквері на Контрактовій площі відбулося відкриття виставки "Подорож невідомим Кримом". Завдання, які перед собою поставили організатори (серед яких Український інститут національної пам'яті та громадська організація "Егрідал"), - познайомити киян з маловідомими діячами кримськотатарської культури, а також містами та поселеннями півострова, які мають багату історію, пов'язану з корінним народом Криму, а також продемонструвати перлини унікального кримськотатарського мистецтва. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334212).

Парламент, уряд, Офіс Президента і надалі працюватимуть у єдиному напрямі, долаючи виклики

Останній місяць роботи третьої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання був дуже насичений і продуктивний. Офіційно третя сесія завершила свою роботу 17 липня, проте народні депутати кілька разів збиралися на позачергові засідання та сесію, щоб ухвалити важливі законопроекти, які не могли чекати відтермінування до осені, та низку кадрових рішень. Так сталося, зокрема, через те, що парламент наприкінці червня увійшов у розгляд поправок до Закону "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" (так званий закон про гральний бізнес), до якого надійшло майже 3,5 тисячі поправок. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/334236).

Оголошено причину потужного вибуху в Бейруті

Вища рада оборони Лівану оголосила причину вибуху, що стався 4 серпня о 18- й годині в порту Бейрута і накрив вибуховою хвилею всю столицю. До трагедії призвело зварювання дверей в ангарі, де зберігали величезну партію селітри (нітрату амонію). Коли верстався номер, було відомо, що внаслідок вибуху загинуло більше сотні людей, майже чотири тисячі - дістали поранення, невідома кількість містян може перебувати під завалами. За попередніми даними МЗС, інформації про постраждалих громадян України не було. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334207).

Правове поле чи формальний привід?

Міністерство освіти не має наміру ліквідовувати НАЗЯВО - Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. У цьому запевнив т. в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет на брифінгу "Удосконалення системи підтримки якості освіти в Україні". (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/334214).

Рішуче налаштовані на продовження системних реформ

Попри пандемію коронавірусу уряд України рішуче налаштований на продовження системних реформ для виходу країни з кризи та подальшого зростання економіки. Рішуче налаштовані на продовження системних реформ. Тому протягом липня, крім заходів щодо боротьби з COVID-19 (у тому числі й опрацювання законопроектів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню хвороби), у центрі уваги Кабінету Міністрів були підготовка до нового навчального року, контроль за рухом коштів з державного бюджету, кадрові питання, міжнародна співпраця. А ще — непередбачувані виклики, зокрема подолання наслідків стихій тощо. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334237).

Затверджено нову стратегію регіонального розвитку на 2021-2027 роки

Учорашнє засідання уряду розпочалося з теми оновленого адаптивного карантину, який почав діяти в країні з цього тижня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що завдання адаптивного карантину - не допустити максимального поширення епідемії та загибелі людей, дозволити економіці і людям працювати, заробляти гроші та мати мінімальні обмеження у вигляді масок, дезінфекції та дотримання соціальної дистанції. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/334239).

 

Повний випуск «Голосу України» від 06.08.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку