Сьогодні у «Голосі України»:

Мурал із митрополитом Шептицьким прикрасив місто

Точки зростання для нашої держави

Євросоюз допоміг правоохоронцям Донеччини

З'явиться більше можливостей для збереження здоров'я і життя маленьких пацієнтів

Найвищий бал на ЗНО з української мови й літератури отримали лише вісім вступників

 

Мурал із митрополитом Шептицьким прикрасив місто

На проспекті Червоної Калини, що в Сихівському районі Львова, з нагоди відзначення 155-ї річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького врочисто відкрили символічний мурал із його зображенням. За інформацією прес-служби Львівської міської ради, він став четвертим із шести творів мистецтва, які розміщують на багатоповерхівках міста в межах проекту "Генії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей". На картині митрополит Андрей Шептицький постає, з одного боку, як молодий граф та меценат, а з другого - як громадський діяч. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/333997).

Точки зростання для нашої держави

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у Харківській області відвідав акціонерні товариства "ФЕД" та "ХАРТРОН", а також державне підприємство "Харківський завод спеціальних машин".

На підприємстві "ХАРТРОН", що займається розробкою систем управління для ракетно-космічної техніки та різних галузей промисловості, Голова парламенту ознайомився з особливостями створення блоків та окремих систем ракетних комплексів та їх модернізації. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/334001).

Євросоюз допоміг правоохоронцям Донеччини

Поліцейські Донеччини отримали від Консультативної місії Європейського Союзу в Україні засоби індивідуального захисту, що сприятимуть якісному та безпечному виконанню ними службових обов'язків.

Щодня у заходах з охорони громадського порядку на Донеччині задіяно майже 650 поліцейських. Отже, рукавички, респіратори, термометри та дезінфікуючі засоби, отримані правоохоронцями від іноземних партнерів, дозволять їм почуватися більш захищеними. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/334002).

З'явиться більше можливостей для збереження здоров'я і життя маленьких пацієнтів

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" відкрито другу чергу нового корпусу медичного закладу, яка включає запуск шести нових відділень. Участь у відкритті нового корпусу взяв Президент Володимир Зеленський.

Він, зокрема, ознайомився з роботою референс-лабораторії з лабораторної діагностики онкогематологічних захворювань, оглянув маніпуляційну та хірургічну операційні, перевірив інфраструктуру та перспективи роботи відділень хірургічно-онкологічного корпусу. Під час спілкування з виконувачем обов'язків директора "Охматдиту" Юрієм Довбнею Президент пообіцяв допомогти лікарні у вирішенні питання щодо закупівлі додаткової медичної апаратури. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/333965).

Говорили про нові правила оренди комунального майна

Відбувся вже третій онлайн-форум для об'єд-наних територіальних громад, організований газетою "Голос України", юридичним журналом "Право України" та онлайн-платформою "Е-Адвокат". Форум організований у партнерстві з Адвокатським об'єднанням "Юрлайн". Тема заходу: "Оренда комунального майна та земельних ділянок: новели законодавства, процедурні особливості та порядок передачі".

Участь у ньому взяли член Науково-консультативної ради при Верховному Суді, директор Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України, член-кореспондент НАН України, академік Академії економічних наук, член-кореспондент НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Володимир Устименко, заступник директора Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України, доктор юридичних наук Руслан Джабраілов та Володимир Єрмоленко, член Науково- консультативної ради при Верховному Суді, завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Янчука Національного університету біоресурсів та природокористування України, доктор юридичних наук, професор. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/333967).

Найвищий бал на ЗНО з української мови й літератури отримали лише вісім вступників

Загалом на 63 відсотки зросла кількість відмінників, які отримали максимальний бал з різних предметів. Про це, підбиваючи попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання, розповів на брифінгу у Міністерстві освіти в. о. директора УЦОЯО Валерій Бойко.

Відмінників майже з усіх дисциплін цього року побільшало. Одного з них пообіцяв окремо відзначити т. в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет. Йшлося про Олександра Люкляна, випускника Перегінської загальноосвітньої школи І- ІІІ ступенів No 1 Рожнятівської райради Івано-Франківської області. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/334012).

 

Повний випуск «Голосу України» від 31.07.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку