Сьогодні у «Голосі України»:

Закон про ринок землі прийнято в першому читанні

ЄС хоче поглибити співпрацю з Україною

Здоров'я - це не все, але все без здоров'я - це нічого

Обговорили загрози, які несе проект "Північний потік-2"

Зрозумілі рецепти розв'язання соціальних проблем

Щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах

 

Закон про ринок землі прийнято в першому читанні

Ранкове засідання Верховної Ради України 13 листопада 2019 року.

За законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" проголосувало 240 народних депутатів: "Слуга народу" - 227, позафракційні - 13.

Цей законопроект до ухвалення рекомендував Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. На думку його представників, саме він є комплексним з цього питання. Водночас депутати вважають, що деякі із запропонованих в альтернативних законопроектах положень можуть бути враховані під час підготовки до другого читання. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/324008).

ЄС хоче поглибити співпрацю з Україною

У Європейському Союзі зацікавлені в поглибленні співпраці з Україною в низці секторів.

Про це повідомив керівник генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства Крістіан Даніельсон 12 листопада після заходу в Європарламенті, присвяченого "Східному партнерству", інформує DW. "Я можу дуже добре бачити, що є певні сектори, де ми поглибимо нашу співпрацю. Це цифрова сфера, це вся "зелена сфера", тобто захист довкілля, боротьба зі зміною клімату, економіка замкненого циклу. А також інші сфери, де ми зацікавлені поглибити нашу співпрацю", - зазначив К. Даніельсон. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/324001)

Здоров'я - це не все, але все без здоров'я - це нічого

Вечірнє засідання Верховної Ради України 12 листопада 2019 року.

Парламент розглянув і ухвалив низку законопроектів у другому читанні та в цілому. Проект закону про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) - No 1041 - був визначений Президентом як невідкладний. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/324009).

Обговорили загрози, які несе проект "Північний потік-2"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів телефонну розмову з Президентом Європейського Парламенту Давидом Сассолі.

Під час розмови Дмитро Разумков подякував за підтримку Європарламенту у процесі реформ та захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Він також висловив сподівання на подальшу розбудову співробітництва з Європейським Парламентом. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/324010).

Зрозумілі рецепти розв'язання соціальних проблем

Півсотні народних депутатів днями мали можливість прослухати навчальний курс від викладачів Стенфордського університету.

Для участі в такому тренінгу парламентаріїв відбирали на конкурсній основі, незважаючи на приналежність до якоїсь політичної сили. Ключові критерії - знання англійської мови та відсутність санкцій США. У рамках заходу в Києві також із публічною лекцією виступив один із найвідоміших політологів світу, директор Центру демократії, розвитку та верховенства права Френсіс Фукуяма. Тема лекції - "Роль України в боротьбі за глобальну демократію". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/324013).

Щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах

Опубліковано текст Закону Про внесення змін до Закону України "Про місцеві вибори" щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/324012)

 

Повний випуск «Голосу України» від 14.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку