Сьогодні у «Голосі України»:

Лише об'єднавши зусилля, можна зберегти принципи Ради Європи

Проект бюджету-2020 підготували до другого читання

У межах здійснення реформ дуже багато залежить від Конституційного Суду

Якими будуть соціальні стандарти для військовослужбовців та учасників бойових дій

Питання безпеки журналістів актуальні як ніколи

На черзі зміни процесуальних кодексів

 

Лише об'єднавши зусилля, можна зберегти принципи Ради Європи

Учора Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив спільне засідання членів делегацій парламентів країн-учасниць групи "Балтік плюс" у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Наш парламент завжди був відкритий і максимально налаштований на співпрацю з країнами, які прагнуть миру, розвитку та злагоди", - підкреслив Дмитро Разумков, відкриваючи засідання. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/323657).

Проект бюджету-2020 підготували до другого читання

Учора в Кабінеті Міністрів презентували проект бюджету на наступний рік.

Кошторис підготували до розгляду Верховною Радою в другому читанні з урахуванням поправок та рекомендацій, які надійшли від народних депутатів.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук наголосив: до формування бюджету підходили на основі принципів збереження та нарощування людського капіталу. Саме це в Кабміні вважають пріоритетним завданням. Утім, найсуттєвішою частиною витрат у 2020-му все-таки стануть виплати на обслуговування наших зовнішніх зобов'язань. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323658).

У межах здійснення реформ дуже багато залежить від Конституційного Суду

Учора Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков узяв участь у спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України з нагоди складання присяги двома новообраними суддями - Філюком Петром Тодосьовичем та Юровською Галиною Валентинівною. Під час заходу він висловив подяку суддям Конституційного Суду за швидке та якісне надання висновків щодо законопроектів, спрямованих до КСУ. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323660).

Якими будуть соціальні стандарти для військовослужбовців та учасників бойових дій

Пакет соціальних пільг, передбачений чинним законодавством для військовослужбовців, є прорадянським, а деякі з них - узагалі архаїчні. На цьому наголосила голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова під час прес- конференції "Нові соціальні стандарти для військовослужбовців та учасників бойових дій". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323661)

Питання безпеки журналістів актуальні як ніколи

Сьогодні відбудуться парламентські слухання на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення".

Питання особистої безпеки та незалежної діяльності журналістів в Україні сьогодні актуальні як ніколи. Адже однією з найважливіших складових, що засвідчують авторитет тієї чи іншої країни, є інформаційний потенціал, стан свободи слова та розвитку засобів масової інформації. Звісно, без свободи слова у ЗМІ не може бути демократичного суспільства. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323663)

На черзі зміни процесуальних кодексів

На нещодавньому засіданні Комітету з питань правової політики розглянули цілу низку важливих законопроектів.

Зокрема, одним із них є проект закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку", внесений Президентом як невідкладний. Його завданням визначили комплексне врегулювання питань організації діяльності Верховного Суду задля виконання останнім основного свого завдання - забезпечення єдності та сталості судової практики. Крім того, законопроект має на меті збалансування навантаження справами між різними юрисдикціями та повинен сприяти швидкому розгляду справ. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323662)

 

Повний випуск «Голосу України» від 06.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку