Сьогодні у «Голосі України»:

Ми готові прискорити підготовку до членства в НАТО

Верховна Рада зняла недоторканність та дозволила арешт Ярослава Дубневича

Загравати з окупантом — цинічно

Свобода - це не просто право, а й обов'язок діяти в інтересах усіх людей

Генпрокурор анонсував нові подання

 

Ми готові прискорити підготовку до членства в НАТО

"Ми готові ще тісніше співпрацювати з Альянсом і прискорити підготовку до членства в НАТО. Не знімаючи з порядку денного можливість приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО, ми готові вже сьогодні практичною роботою доводити, що Україна заслуговує такого формату відносин з Альянсом. Сподіваємося, що наш прогрес у втіленні принципів, норм і стандартів НАТО, а також новий формат нашої взаємодії з Альянсом буде визнано в подальших політичних рішеннях союзників", - заявив Президент Володимир Зеленський під час спільного з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом брифінгу, що відбувся в Києві за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/323482)

Верховна Рада зняла недоторканність та дозволила арешт Ярослава Дубневича

Ранкове засідання Верховної Ради України 31 жовтня.

Першим питанням порядку денного Верховна Рада розглянула надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Ярослава Дубневича. З парламентської трибуни виступив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, який зауважив, що підтримав клопотання НАБУ та керівника САП щодо внесення трьох подань до парламенту: щодо зняття депутатської недоторканності, затримання та взяття під варту народного депутата Ярослава Дубневича. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323483)

Загравати з окупантом — цинічно

Посольство України в Чехії висловлює рішучий протест у зв’язку із запрошенням на офіційні заходи, які відбувалися 28 жовтня у Празькому Граді з нагоди державного свята Чеської Республіки, представників псевдокримськотатарської організації «Кирим бірлігі», підконтрольної російській окупаційній владі в Автономній Республіці Крим. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті МЗС України. «Розглядаємо подібні дії як чергову провокацію, метою якої є легітимізація незаконних дій Росії, спрямованих на спробу анексії суверенної території України, а також намагання зашкодити розвитку україно-чеських відносин», — йдеться у повідомленні. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/323476)

Свобода - це не просто право, а й обов'язок діяти в інтересах усіх людей

Як суверенна держава, Україна має право обирати власні системи безпеки. Двері НАТО залишаються відчиненими, але дорога до членства не є легкою. З такими словами Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг учора звернувся до народних депутатів України з трибуни Верховної Ради. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323485)

Генпрокурор анонсував нові подання

ГПУ готує нові подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України, однак прізвищ не назвав.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України за участю Генерального прокурора України Руслана Рябошапки, розглянувши подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Ярослава Дубневича, визнав подання законним, оскільки "ініційовані, підтримані і внесені належними суб'єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною 3 статті 80 Конституції України, частини 2 статті 482 Кримінального процесуального кодексу України, частини 2 статті 218 Регламенту Верховної Ради України із зауваженнями, зазначеними в мотивувальній частині висновку щодо достатності та обґрунтованості подання, законності отримання доказів, зазначених у поданні", і відправив подання на розгляд до Верховної Ради. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323486)

 

Повний випуск «Голосу України» від 01.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку