Сьогодні у «Голосі України»:

Наш обов'язок - обстояти права добровольців

Розкрити інвестиційний потенціал

Оголошено про початок розведення сил поблизу Золотого

Інституту лобізму бути

Народний депутат Роман ІВАНІСОВ: "Епоха "відкатів" - позаду"

 

Наш обов'язок - обстояти права добровольців

Верховна Рада розглянула за скороченою процедурою два альтернативні законопроекти - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції (NoNo 2045 і 2045-1). На схвалення такого закону воїни-добровольці, які з 2014 року брали участь у захисті держави на сході України, очікують уже понад п'ять років. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323375)

Розкрити інвестиційний потенціал

У Маріуполі розпочався Міжнародний інвестиційний форум "RE: THINK. Invest in Ukraine", в якому взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, керівники міністерств і відомств, представники бізнесових кіл.

Форум став першою спільною ініціативою Президента, Прем'єр-міністра та уряду України для об'єднання зусиль щодо розкриття інвестиційного потенціалу країни. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/323377)

Оголошено про початок розведення сил поблизу Золотого

Тристоронню контактну групу щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яка розпочала роботу в Мінську, поінформували про початок розведення сил і засобів у Золотому Луганської області.

Про це повідомила на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер. "Сторони почали розведення сил та засобів на ділянці в районі населеного пункту Золоте. На підтвердження цього з обох боків було запущено сигнальні ракети", - написала вона. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/323341)

Інституту лобізму бути

Людей, які займаються захистом і просуванням певних інтересів у парламенті на Заході зазвичай називають фахівцями з лобіювання. Лобіювання з метою впливу на політичні рішення широко поширене у світових парламентах і розглядається як частина демократичного процесу і важливе джерело інформації для законодавців.

Вітчизняні законотворці також вирішили, що прийшов час перетворити лобізм на справжній інститут, чітко прописавши всі критерії та вимоги до всіх гравців у відповідному законодавстві. Цьому питанню був присвячений круглий стіл: "Інституціалізація лобіювання в Україні", який організували Комітет Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Комітетом Верховної Ради з питань правової політики. Загалом ця ідея не нова, починаючи з 1999 року до парламенту було внесено п'ять законопроектів, проте досі не було політичної волі для їх ухвалення. Нині вона є. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323379)

Народний депутат Роман ІВАНІСОВ: "Епоха "відкатів" - позаду"

Взнаки дається членство народного обранця в антикорупційному комітеті: кожна зустріч із представниками органів місцевого самоврядування та влади районів закінчувалася потужною настановою про неприпустимість корупційної складової під час використання коштів бюджетів.

"Забудьте про сумнівних посередників, додаткові договори та "відкати". Ця епоха - позаду. Кожен тендер повинен бути прозорим, компанія-підрядник має бути перевірена на спроможність виконати роботи. Особисто контролюватиму, наскільки чесно і в якому обсязі використовуються бюджетні кошти. Усі до копійки вони мають вкладатися в розвиток громад, а не осідати в кишенях недобросовісних чиновників", - наголошував Роман Іванісов. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/323338)

 

Повний випуск «Голосу України» від 30.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку