Сьогодні у «Голосі України»:

Якою буде наша пенсійна система

Рада Європи і ПАРЄ мають повернутися до власних цінностей

Говорили про обмін досвідом у проведенні функціонального аудиту апарату Верховної Ради

Про актуальні проблеми жителів Луганщини дізналися з перших уст

Формулу визволення від агресора готуватимуть парламентарії

Держбюджет-2020 базуватиметься на консервативному сценарії розвитку економіки

 

Якою буде наша пенсійна система

Якою має бути майбутня пенсійна система в Україні, обговорювали учасники тристоронньої зустрічі, яку провели Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Міністерство соціальної політики та Міжнародна організація праці.

Як зауважила голова Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, пенсія - це завжди макроекономічне питання. Адже макроекономіка - це чотири великі операції: виробництво, перерозподіл, обмін (торгівля) і споживання. "Коли ми кажемо про пенсію, то йдеться про половину функцій макроекономіки - перерозподіл і споживання. В Україні сьогодні надзвичайно низький коефіцієнт заміщення (співвідношення сплачених пенсій (ідеться лише про трудові виплати) і фонду заробітної плати). Ми забезпечуємо пенсіонерів удвічі менше, ніж того вимагає Конвенція Міжнародної організації праці, де передбачено, що мінімальне пенсійне забезпечення має становити 40 відсотків від зарплати", - зауважила Г. Третьякова, додавши, що мінімальна трудова пенсія нині прив'язана до прожиткового мінімуму, який є заниженим відносно реального прожиткового мінімуму щонайменше вдвічі. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/323201)

Рада Європи і ПАРЄ мають повернутися до власних цінностей

Українська парламентська делегація на чолі з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим розпочала свою роботу у Страсбурзі в рамках Європейської конференції глав парламентів країн-членів Ради Європи.

"Це традиційний європейський саміт лідерів парламентів країн-членів Ради Європи, країн-партнерів, країн-спостерігачів і сусідніх країн, а також голів інших міжнародних асамблей", - зазначила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323205)

Говорили про обмін досвідом у проведенні функціонального аудиту апарату Верховної Ради

Керівник апарату Верховної Ради України В'ячеслав Штучний узяв участь у зустрічі генеральних секретарів парламентів країн Східного партнерства в Страсбурзі. Однією з головних тем для обговорення під час заходу стало впровадження мережі генеральних секретарів країн Східного партнерства з метою підвищення потенціалу персоналу парламентів. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323206)

Про актуальні проблеми жителів Луганщини дізналися з перших уст

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин продовжує свою роботу в Луганській області. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323208)

Формулу визволення від агресора готуватимуть парламентарії

Минулого тижня народні депутати створили Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України. Ініціативу фракції політичної партії "Голос" стосовно створення ТСК (голова Сергій Рахманін) підтримали "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Батьківщина". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323207)

Держбюджет-2020 базуватиметься на консервативному сценарії розвитку економіки

Кабінет Міністрів затвердив представлений Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оновлений макропрогноз на 2020-2022 роки.

"Цей документ містить цифри, з яких ми будемо виходити, готуючи до другого читання проект держбюджету на наступний рік", - повідомив під час брифінгу Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, зауваживши, що Мінекономрозвитку запропонувало два сценарії, за якими може розвиватися економіка. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323202)

 

Повний випуск «Голосу України» від 25.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку