Сьогодні у «Голосі України»:

Реформа місцевого самоврядування йде до логічного завершення

Президент подякував Японії за підтримку

Парламент має бути прикладом відкритості

Обговорили ратифікацію Римського статуту

Спочатку навести лад із землею, а потім - продавати

 

Реформа місцевого самоврядування йде до логічного завершення

Учора публічно презентували зміни до Конституції та пріоритети уряду з приводу змін у частині запровадження місцевого самоврядування.

Як зауважив голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, цією презентацією започатковано широкий суспільний діалог про впровадження найважливішого етапу ключової реформи. А саме - удосконалення Основного Закону в частині змін територіального устрою держави та запровадження реального місцевого самоврядування відповідно до положень Європейської хартії. Профільний комітет налаштований на конструктивний діалог з усіх питань, які виникатимуть під час дискусії, наголосив його очільник. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323138)

Президент подякував Японії за підтримку

Президент України Володимир Зеленський учора під час зустрічі в Токіо з головою Палати представників (нижня палата парламенту Японії) Тадаморі Осімою та головою Палати радників (верхня палата парламенту) Акіко Санто обговорив реформи та залучення інвестицій в нашу країну. А. Санто наголосила, що в Україні зареєстровано понад 40 японських приватних компаній, а японські бізнесмени відзначають наш великий потенціал.

Також В. Зеленський, інформує його прес-служба, висловив упевненість в ефективності роботи новоствореної депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Японією. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/323115)

Парламент має бути прикладом відкритості

Якою буде матриця парламентських комунікацій на найближчі три роки - обговорювали учасники стратегічної сесії з планування парламентських комунікацій.

Захід відбувався за участі народних депутатів, представників апарату Верховної Ради, прес-служби парламенту, представників засобів масової інформації та під патронатом проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323140)

Обговорили ратифікацію Римського статуту

Питання ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) давно є одним з ключових приєднання України до міжнародних договорів.

Навряд чи приєднання нашої держави до будь-якого іншого міжнародного договору спричинило такі дискусії та увагу різних органів державної влади, громадянського суспільства, експертного середовища. Про це йшлося учора під час круглого столу. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323139)

Спочатку навести лад із землею, а потім - продавати

Про це вели мову на зустрічі із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарасом Висоцьким, проектним менеджером Офісу реформ Кабінету Міністрів Андрієм Мартином, уповноваженим Президента із земельних питань Романом Лещенком очільники ОТГ, керівники сільгосппідприємств, фермери, представники громадськості Черкащини. Хочуть почути думку семи мільйонів пайовиків. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/323102)

 

Повний випуск «Голосу України» від 24.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку