Сьогодні у «Голосі України»:

Лицарі та вчителі захищають нас

Ухвалено президентський законопроект про судову реформу

У пошуках позицій, які об’єднають країну в територіальному та громадському вимірах

Державне бюро розслідувань діятиме ефективніше

Якщо не подбаємо про молодь зараз, у 2030 році не буде кому працювати

 

Лицарі та вчителі захищають нас

В авдіївській промзоні все без змін уже кілька років. "Людське життя тут нічого не варте, і людські закони тут не працюють. Це - війна", - так сказав один шкільний учитель, а тимчасово - офіцер. "Я був класним керівником, і мені дуже шкода цих дітей, що нині тут воюють. Є такі, що їм 19-20 років, але вони все одно діти. І все їхнє подальше життя мине під знаком цієї війни. Україна ніколи в історії не була загарбником, і не ми почали цю війну. Я навіть як вчитель можу сказати, що це дивно звучить - українці воюють. Ми не хочемо відходити з цих позицій, тут усе залито нашою кров'ю. Розмови тут між бійцями тільки про одне - про війну. Але армія поза політикою, і, можливо, нам доведеться виконати політичні домовленості". (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/322814)

Ухвалено президентський законопроект про судову реформу

Верховна Рада завершила розгляд поправок та 236 голосами ухвалила в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування" (No 1008). Цим документом вносяться зміни до законів "Про судоустрій і статус суддів", "Про очищення влади" та "Про Вищу раду правосуддя". Зокрема, передбачається скорочення складу Верховного Суду з 200 до 100 суддів, запроваджується новий порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, створюється при Вищій раді правосуддя Комісія доброчесності та етики, розширюється список посад, на які поширюється люстрація. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322843)

У пошуках позицій, які об’єднають країну в територіальному та громадському вимірах

«Дискусія, яка відбуватиметься на цьому майданчику, допоможе вирішити багато питань, які постають перед Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, Президентом, нашими закордонними партнерами та громадськістю. — наголосив він. — Нині багато речей використовують для поділу, а треба шукати позиції, які об’єднуватимуть Україну — і територіально, і в людському та громадському вимірах». Д. Разумков зауважив, що необхідно ставити питання про повернення людей, які постраждали внаслідок конфлікту, передусім на ментальному рівні. Адже часто вони є заручниками ситуації, яка склалася. Для досягнення цієї мети, на думку глави парламенту, необхідно створити певні умови. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322861)

Державне бюро розслідувань діятиме ефективніше

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту підтримати президентський законопроект про внесення змін до Закону "Про Державне бюро розслідувань" (щодо вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань, No 2116).

Згідно з цими змінами голова ДБР може отримати більше повноважень, зокрема звільняти без погодження своїх заступників. Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, який представляв цей законопроект, наголосив, що пропоновані зміни дадуть ДБР змогу працювати ефективніше (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322857)

Якщо не подбаємо про молодь зараз, у 2030 році не буде кому працювати

Наприкінці серпня цього року до Верховної Ради було внесено проект закону про молодь (реєстр. No 2076), який викликав обурення в багатьох громадських організаціях, насамперед дитячих. 2 жовтня цей законопроект був відкликаний на доопрацювання. Саме з метою широкого обговорення та аналізу сучасного стану молодіжної політики днями в Комітеті у справах молоді та спорту відбувся круглий стіл "Шляхи вдосконалення державної молодіжної політики". Щоб не лише в столиці (читайте у «Голосі України» на 8-9 стор. >>> article/322822)

 

Повний випуск «Голосу України» від 17.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку