Сьогодні у «Голосі України»:

На порядку денному - судова реформа

РФ порушує Женевські конвенції

Елладська православна церква першою визнала автокефалію ПЦУ

Законодавці переходять від турборежиму до планової роботи

Для погашення заборгованості перед шахтарями виділять мільярд гривень

Сподіваємося на результативність "нормандської зустрічі", але маємо червоні лінії

 

На порядку денному - судова реформа

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, вітаючи із Днем захисника України, зауважив, що це важливе свято часто має присмак гіркоти. "Думаю, що і Верховна Рада, і багато інших установ мають робити все, щоб запанував мир, щоб ми повернули свої території, а наша цілісність та незалежність більше ніколи не були під питанням і не потрапляли під приціл зовнішньої агресії", наголосив він. Голова парламенту також закликав колег привітати нашу збірну з футболу з перемогою. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322793)

РФ порушує Женевські конвенції

ООН офіційно визнала порушення Росією Женевських конвенцій через свідоме переселення нею людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію окупованого півострова.

Про це заявив постпред України при ООН Володимир Єльченко під час презентації доповіді Генсека ООН Антоніу Гутерріша щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. "Згідно з доповіддю (Генсека ООН. - Ред.), Російська Федерація заохочує переміщення власного населення на півострів, що є прямим порушенням Женевських конвенцій і явною ознакою намагань змінити демографічну структуру Криму", - сказав В. Єльченко, повідомляє Укрінформ. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/322772)

Елладська православна церква першою визнала автокефалію ПЦУ

Собор Елладської православної церкви на своєму позачерговому засіданні, що відбулося 12 жовтня, визнав автокефалію Православної церкви України.

Це історичне рішення, яким одна з найбільших православних церков світу офіційно підтвердила законність та канонічність дій Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії ПЦУ, привітав митрополит Київський і всієї України митрополит Епіфаній. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/322776)

Законодавці переходять від турборежиму до планової роботи

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розпочав погоджувальну раду з привітання з нагоди Дня захисника України, а також зі спортивними перемогами в футболі та боксі.

Минулого тижня відбулися сесії Парламентських асамблей НАТО та ОБСЄ, поінформував глава парламенту. Голови українських делегацій мають представити перед народними депутатами доповідь про перебіг та результати цих заходів, наголосив він та висловив сподівання почути ці звіти вже незабаром. "Сподіваюся, цього тижня, в тому числі прислухаючись до Прем'єр- міністра, ми завершимо турборежим і перейдемо до більш планової роботи, - зауважив Д. Разумков. - Ми забезпечуємо законодавчу базу, необхідну іншим вертикалям влади для впровадження реформ. І тепер будемо працювати в іншому режимі. Але це не означає, що ми будемо працювати повільніше чи менш якісно". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322802)

Для погашення заборгованості перед шахтарями виділять мільярд гривень

Кабінет Міністрів схвалив та передав на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до Державного бюджету на 2019 рік, який передбачає виділення 1 мільярда гривень на погашення заборгованості із зарплати перед шахтарями. «Ми забезпечимо виконання взятих державою перед шахтарями зобов’язань, але водночас маємо розуміти, що ці проблеми накопичувалися десятки років, коли розкрадали і доводили до жалюгідного стану державні шахти», — сказав прем’єр Олексій Гончарук та підкреслив, що, окрім розв’язання конкретної проблеми із погашенням заборгованості із зарплати, уряд хоче детально проаналізувати, в якому стані перебувають вуглевидобувні підприємства та вирішити, що з ними робити далі: передати в управління трудовому колективу чи, можливо, якомусь інвестору. «Але в будь-якому разі залишати ситуацію в нинішньому стані не можна», — переконаний він. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/322786)

Сподіваємося на результативність "нормандської зустрічі", але маємо червоні лінії

Лідери України, Франції, Німеччини та РФ можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратисти на сході нашої країни дотримуватимуться режиму припинення вогню.

Про це агентству Reuters заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в понеділок у рамках візиту до Люксембурга для участі в зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. "Ми відкрито сказали всім, що робимо, можливо, останню чесну спробу йти мінським шляхом", - зазначив міністр. За його словами, "якщо це не спрацює, нам доведеться шукати якийсь план Б". (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/322773)

 

Повний випуск «Голосу України» від 16.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку