Сьогодні у «Голосі України»:

У Рівному обговорили медичні проблеми західних областей

Реінтеграція Донбасу: "червоні лінії" залишаються незмінними

Цінуємо підтримку та принципову позицію Латвії у ПАРЄ

Генпрокурор гарантуватиме, що свавілля проти народних депутатів не буде

Готівковий обмін валют можуть обкласти одновідсотковим збором

«Штурм» замінили «Бар’єром»

 

У Рівному обговорили медичні проблеми західних областей

На запрошення голови Рівненської ОДА Віталія Коваля в Рівному минулого понеділка відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на чолі з головою комітету Михайлом Радуцьким.

Перед цим члени парламентського комітету побували в Комунальному закладі "Обласна клінічна лікарня" Рівненської обласної ради. Ознайомилися з роботою серцево-судинного центру, зокрема, навідалися до відділення інтервенційної радіології. Передусім цікавилися технічним оснащенням та обсягами проведених операцій. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/322558)

Реінтеграція Донбасу: "червоні лінії" залишаються незмінними

Робота над новим законом про особливий статус окремих районів Донбасу розпочнеться не раніше, ніж відбудеться зустріч у "нормандському форматі". Про це під час програми "Свобода слова" сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Водночас він висловив сподівання, що новий закон вдасться ухвалити до 31 грудня 2019 року, коли завершується дія чинного Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За його словами, головним майданчиком для напрацювання нового документа стане Верховна Рада, але ініціатива виходитиме з Офісу Президента та до роботи залучатиметься Кабінет Міністрів. "Але найголовніше - до цього процесу долучиться громадськість. Це буде відкритий процес, який дасть змогу зробити так, щоб залишилось якомога менше питань до майбутнього закону", - зауважив голова парламенту. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322535)

Цінуємо підтримку та принципову позицію Латвії у ПАРЄ

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з Міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом.

Голова парламенту подякував Міністру за всебічну підтримку України, зокрема, у питаннях територіальної цілісності та суверенітету, і підкреслив, що багаторічні дружні відносини між країнами будуть ефективно розвиватися і надалі. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322534)

Генпрокурор гарантуватиме, що свавілля проти народних депутатів не буде

Представники партії «Слуга народу» в парламенті пропонують узгодити зміни до Основного Закону в частині скасування депутатської недоторканності з чинним законодавством.

На початку цього тижня в парламенті зареєстровано проект закону № 2237 про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою приведення їх у відповідність до закону про внесення змін до статті 80 Конституції про недоторканність народних депутатів. Під цим документом підписалися майже півсотні народних обранців від «Слуги народу». У понеділок його одержали в Верховній Раді та передали на розгляд керівництву. На момент, коли готувався цей матеріал, самого тексту законопроекту на офіційному сайті ще не було, однак парламентарії дали коментарі з приводу його змісту. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322538)

Готівковий обмін валют можуть обкласти одновідсотковим збором

Олександр Дубінський пропонує запровадити загальнодержавний збір у розмірі одного відсотка на розвиток спорту з операцій купівлі іноземної валюти в готівковій формі.

Запровадити загальнодержавний збір у розмірі одного відсотка на розвиток спорту з операцій купівлі іноземної валюти в готівковій формі пропонує автор законопроекту № 2208 Олександр Дубінський.

Офіційна назва документа, що вже зареєстрований у Верховній Раді, — «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322584)

«Штурм» замінили «Бар’єром»

Науковці розпочали спеціальні випробування комплексу некерованого ракетного озброєння Б8В8МСБ на вертольотах Мі-2МСБ.

Військові спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ), які вимушено залишили рідні домівки у Феодосії, від моменту окупації Криму активно працюють з новими українськими розробками для ЗСУ в Чернігові. Нині науковці розпочали спеціальні випробування комплексу некерованого ракетного озброєння Б8В8МСБ на вертольотах Мі-2МСБ, повідомляє інформагентство Міноборони. Паралельно проводять етап державних спільних випробувань комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на вертольоті Мі-8МСБ-В. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/322570)

 

Повний випуск «Голосу України» від 09.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку