Сьогодні у «Голосі України»:

-Каламутна вода контрабандного бізнесу

-Законопроект про столицю ухвалено за основу

-У Житомирі триває Другий форум регіонів

-Створять новий орган для розслідування економічних злочинів

-Відновити довіру до Феміди

-Повертаємося до класичного читання

 

Каламутна вода контрабандного бізнесу

У боротьбі з тіньовим ринком нафтопродуктів поки що перемагає останній. Фіскальні органи щороку викривають дедалі більше "підпільних" АЗС, які працюють на сумнівному паливі. Але чомусь ніхто не може виявити джерело, яке підживлює розгалужену мережу тіньової торгівлі.

Кілька років тому наша газета вже писала про незаконні схеми завезення пально-мастильних матеріалів через порти Одещини та Миколаївщини, повідомляла про звернення до Генпрокуратури низки народних депутатів України з проханням провести ретельну перевірку фактів масштабної контрабанди, що завдає значної шкоди економіці та національній безпеці. Наші кореспонденти разом з громадськими активістами вивчили ситуацію в регіонах та оприлюднили низку шокуючих матеріалів. Жодної реакції від правоохоронних органів на публікації ми не дочекалися. Проте тема отримала широкий суспільний резонанс, після чого Державна фіскальна служба навіть запустила спеціальну програму боротьби з контрабандою нафтопродуктів. Здавалося, крига скресла. Та, як повідомляють наші кореспонденти, злочинні схеми у морі контрабандного бізнесу діють і сьогодні, гарантуючи шалені прибутки організаторам та їхнім покровителям і закладаючи чергові міни під економічний суверенітет країни. (читайте у «Голосі України» на 1, 8 стор. >>> article/322395)

Законопроект про столицю ухвалено за основу

Ранкове засідання Верховної Ради України 3 жовтня 2019 року.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (нова редакція, No 2143).

Народний депутат Андрій Клочко, який представляв законопроект (No 2143), нагадав, що у 2010 році режимом Януковича у Києві були ліквідовані районні ради і всю владу було сконцентровано в будівлі міськради та КМДА. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322409)

У Житомирі триває Другий форум регіонів

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський разом із Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком візьмуть участь у Другому форумі регіонів України та Білорусі, що триває в Житомирі. Під час запланованих перемовин глави держав обговорять широке коло актуальних питань українобілоруської співпраці, повідомила прес-служба Президента України. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/322379)

Створять новий орган для розслідування економічних злочинів

Вечірнє засідання Верховної Ради України 2 жовтня 2019 року.

Народні депутати продовжили розгляд у другому читанні проекту закону "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів" (No 1048) та ухвалили його 270 голосами в цілому з необхідними техніко-юридичними правками. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322412)

Відновити довіру до Феміди

Президент України Володимир Зеленський окреслив основні напрями роботи Комісії з питань правової реформи.

Глава держави наголосив, що українське суспільство втомилося від обіцянок щодо проведення реформ та очікує реальних змін.

"Законопроекти, нещодавно ухвалені Верховною Радою, перезапускають дуже важливі глобальні процеси в нашій державі. Тепер час для більш системних і ґрунтовних кроків у законодавчій сфері України", - наголосив Володимир Зеленський, відкриваючи засідання Комісії з питань правової реформи, що відбулося в Офісі Президента. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322418)

Повертаємося до класичного читання

Учора в перерві між ранковим та вечірнім засіданням у парламенті відбулася творча зустріч із Сергієм Жаданом. Захід проходив у рамках проекту «Книжковий клуб Верховної Ради «Саміт із книгою». Народні депутати мали можливість поспілкуватися з письменником, публіцистом та перекладачем. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322419)

 

Повний випуск «Голосу України» від 04.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку