Сьогодні у «Голосі України»:

Маючи будь-які суперечки всередині держави, на зовнішньому фронті країна має бути єдиною

Що таке сьогодні Рада Європи і чиї інтереси віддзеркалює

Володимир Зеленський: "Ніяких виборів під дулами кулеметів не буде і не може бути"

Власників "євроблях" не штрафуватимуть до кінця року

Виїзні засідання пройдуть у зоні проведення ООС

 

Маючи будь-які суперечки всередині держави, на зовнішньому фронті країна має бути єдиною

Ранкове засідання 2 жовтня

Ранкове пленарне засідання розпочалося майже з годинною затримкою. Тим часом до парламенту прибув Президент для зустрічі з керівниками парламентських фракцій. Говорили про "формулу Штайнмаєра". Потому Володимир Зеленський зустрівся з депутатами своєї фракції, а решта провели засідання своїх партійних осередків.

Відкривши пленарне засідання, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що депутати домовилися замінити виступи від депутатів на виголошення заяв від фракцій. Стосувалися вони здебільшого подій у Мінську першого жовтня. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322327)

Що таке сьогодні Рада Європи і чиї інтереси віддзеркалює

Утриматися від участі делегації в осінній сесії ПАРЄ було єдиною можливістю привернути увагу до позиції України, заявив у відеозверненні, розміщеному в Фейсбуці, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко. При цьому він наголосив, що Україна не має наміру виходити з Ради Європи.

"Ми прийняли рішення - ми сформували делегацію, оскільки ми хочемо працювати в Раді Європи. Для нас важлива ця організація, для нас важливі ідеї, стандарти, але якщо вони є. Якщо їх немає - це зовсім інша ситуація, і ми хочемо розібратися, є вони чи ні. Делегацію Верховної Ради ми створили, але вирішили не акредитувати її. Була ідея акредитувати делегацію, але прийняти рішення, що вона не входить до зали ПАРЄ. Але ми не змогли б реалізувати такий підхід, тому що в нашій делегації Верховної Ради є група людей, які увійшли б туди", - сказав він. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/322333)

Володимир Зеленський: "Ніяких виборів під дулами кулеметів не буде і не може бути"

1 жовтня ввечері на спеціальному брифінгу для журналістів Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка. "Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми узгоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав Президент і додав, що ця формула повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, якого ще немає.

Перед цим він пояснив суть формули. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322349)

Власників "євроблях" не штрафуватимуть до кінця року

Кабінет Міністрів видав розпорядження органам поліції не застосовувати до 1 січня 2020 року штрафні санкції до власників нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Ми повинні розв'язати проблеми людей, які опинилися в такій ситуації, і нині міністр транспорту та інфраструктури перебуває в постійній комунікації з представниками цього руху. А сьогодні ми прийняли рішення, що до моменту віднайдення адекватного виходу ми даємо розпорядження органам поліції не застосовувати штрафні санкції до власників таких автомобілів, щоб не виникало зайвих конфліктів", - сказав після вчорашнього засідання Кабінету Міністрів прем'єр Олексій Гончарук та зазначив, що комплексно це питання буде врегульовано відповідним законопроектом. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322350)

Виїзні засідання пройдуть у зоні проведення ООС

Виїзні засідання Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин пройдуть у жовтні в Донецькій та Луганській областях. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/322325)

 

Повний випуск «Голосу України» від 03.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку