Сьогодні у «Голосі України»:

Держава має бути партнером, а не стресом для громадян і бізнесу

Делегація утримається від участі в сесії ПАРЄ

Президент закликав не носити хабарі і повідомляти про корупцію

Запровадять систему обліку операцій через смартфон

Генерал-лейтенант Сергій НАЄВ: "У районі ООС нам вдалося створити систему, в якій відбувається взаємне підсилення однієї компоненти іншою"

Олег СЕНЦОВ: "Боротьба триває"

 

Держава має бути партнером, а не стресом для громадян і бізнесу

Який має бути діалог між владою та бізнесом, а також першочергові законодавчі ініціативи для нової Верховної Ради в питаннях економічної політики обговорили учасники форуму "Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади", який відбувся з ініціативи Національної бізнескоаліції, Української ради бізнесу та інших бізнесових структур за участю народних депутатів України від політичної партії "Слуга народу".

Представники бізнес-спільноти під час форуму презентували ТОП-10 пріоритетів для бізнесу. Це ухвалення нових Податкового та Митного кодексів, законів про податок на виведений капітал, зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці, збереження спрощеної системи оподаткування, реформа контролюючих органів та інституційна реформа судової системи, запровадження безпаперових технологій, зміни трудового законодавства, демонополізація ринків тепло- та енергопостачання, детінізація ринку аграрної продукції і оренди землі, контроль ланцюжка постачання ризикових категорій товарів, стимулювання покупця отримувати фіскальний чек тощо. Від парламенту очікують швидкого вдосконалення законодавства, проте щоб закони приймалися після публічного обговорення та з урахуванням слушних пропозицій та зауважень. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/321928)

Делегація утримається від участі в сесії ПАРЄ

"Не маючи іншої нагоди реагування на порушення цією організацією власних принципів і зіштовхнувшись з достатньо відвертим нехтуванням її інтересами, Україна наразі утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ", - повідомив голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Богдан Яременко. За його словами, натомість депутати зосередяться на "підготовці нашої делегації та проведенні консультацій з іншими державами-членами РЄ з метою вироблення плану повернення довіри до ПАРЄ". "Цей підхід підтримала переважна більшість фракцій українського парламенту", - написав Богдан Яременко у Фейсбуці. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/321929)

Президент закликав не носити хабарі і повідомляти про корупцію

Президент України Володимир Зеленський закликав українців взяти участь у масштабному флешмобі - спробувати жити по-іншому: не носити хабарі, не пиляти бюджет, доносити сміття до урн та повідомляти про корупцію у НАБУ. Відповідне відеозвернення глави держави розміщено в соціальних мережах.

"Настав час для наймасштабнішого челенджу... Для цього потрібно тільки одне - жити за законом. Шлях України до успіху - це дорога з двостороннім рухом. Ми як влада працюватиме чесно, але нам потрібен і ваш рух назустріч", - зазначив він. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321952)

Запровадять систему обліку операцій через смартфон

Вечірнє засідання Верховної Ради України 20 вересня 2019 року.

На вечірньому засіданні народні депутати продовжили розгляд у другому читанні проекту закону "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг" (No 1053-1) та ухвалили його в цілому. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321955)

Генерал-лейтенант Сергій НАЄВ: "У районі ООС нам вдалося створити систему, в якій відбувається взаємне підсилення однієї компоненти іншою"

Нещодавно до району проведення операції Об'єднаних сил прибула велика партія іноземної гуманітарної допомоги у вигляді медичного обладнання та майна. Усе це - завдяки гуманітарній ініціативі "Допомога Схід".

Ініціатором започаткування цього проекту став генерал-лейтенант Сергій Наєв, який протягом року виконував обов'язки командувача Об'єднаних сил, а після закінчення своєї місії був призначений на посаду заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України. В інтерв'ю "Голосу України" він розповів про результати проекту "Допомога Схід" та пріоритетні завдання українського війська на Донбасі. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/321959)

Олег СЕНЦОВ: "Боротьба триває"

Під час 26-го Book Forum відомі громадські діячі, письменники, гості міста взяли участь у правозахисній акції "Лист з-за грат. Письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля".

Першому слово надали режисеру і письменнику Олегу Сенцову (на знімку). "Я дякую всім львів'янам та представникам інших країн, які нас підтримали і завдяки яким ми опинилися на волі. Але боротьба триває за інших наших полонених, які перебувають у Криму, Росії та на Донбасі. Я впевнений, що ми зможемо повернути наших хлопців додому", - заявив Олег Сенцов. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/321921)

 

Повний випуск «Голосу України» від 24.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку