Сьогодні у «Голосі України»:

Роботу Вищого антикорупційного суду розблоковано

Місце зустрічі - Нью-Йорк

Запаси газу значно перевищують минулорічні показники

Перекрити схеми виведення капіталу в офшори

Прогнозованість та стабільність стануть запорукою привабливості для інвестицій

 

Роботу Вищого антикорупційного суду розблоковано

Ранкове засідання Верховної Ради України 18 вересня 2019 року.

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила проект закону "Про внесення зміни до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду)" (No 1025). Документ підтримала конституційна більшість - 323 народні депутати.

Зауваживши, що законопроект дасть змогу Вищому антикорупційному суду сфокусуватися винятково на справах високопосадової корупції, адже без нього суд буде заблоковано тисячами дрібних справ, голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська запропонувала підтримати документ у другому читанні та в цілому. Голоси на підтримку проекту дали: "Слуга народу" - 230, "Опозиційна платформа - За життя" - 0, "Європейська солідарність" - 22, "Батьківщина" - 19, "За майбутнє" - 19, "Голос" - 18, позафракційні - 15. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321800)

Місце зустрічі - Нью-Йорк

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що планує зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку, де 17 вересня розпочала роботу чергова сесія Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на Radio Praha. За словами Бабіша, днями він мав перемовини із Президентом Чехії Мілошем Земаном. Зокрема, вони обговорили чесько-українські відносини. Він зазначив, що наступного тижня замість чеського лідера відвідає Генасамблею ООН у Нью-Йорку. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/321771)

Запаси газу значно перевищують минулорічні показники

До підземних сховищ України нині закачано понад 19,5 мільярда кубічних метрів голубого палива.

Тож у "Нафтогазі" заявляють: країна повністю забезпечена паливом на весь період опалювального сезону. У прес-службі "Нафтогазу" також зазначають, що наразі запаси газу в сховищах перевищують минулорічні на 4 мільярди кубометрів. Водночас у компанії повідомляють, що, незважаючи на достатні обсяги палива, що його Україна може використати під час опалювального сезону, держава продовжить закачування газу до сховищ. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/321804)

Перекрити схеми виведення капіталу в офшори

Розгляд проекту Держбюджету на 2020 рік та плановане ухвалення законопроекту про запровадження ринку сільськогосподарських земель - такою була тема брифінгу представників фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва та Вадима Івченка.

"Парламент переходить до розгляду найважливішого документа - проекту бюджету-2020, котрий визначить, як житиме країна не тільки у найближчий рік, а й на три-чотири роки наперед", - сказав заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв та висловив у цьому контексті здивування, чому збережено старі принципи розподілу коштів. Також він звернув увагу на те, що з 1 трильйона 170 мільярдів дохідної частини майже дві третини буде спрямовано не на бюджет розвитку чи фінансування освіти й охорони здоров'я, а на погашення державних боргів та на таку вимушену статтю, як національна безпека і оборона. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321801)

Прогнозованість та стабільність стануть запорукою привабливості для інвестицій

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі у понеділок з Віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Аланом Пію (на знімку праворуч) подякував за співпрацю з Україною та висловив упевненість, що це партнерство й надалі залишиться таким само конструктивним та взаємовигідним. "Нам дуже важливо отримувати підтримку фінансового, політичного та економічного плану, - зазначив він. - Сподіваюся, що і в подальшому ми матимемо гарні взаємовідносини".

Дмитро Разумков підкреслив важливу роль Банку, який "є одним із ключових міжнародних інвесторів, що допомагають нашій державі", та наголосив на важливості надання допомоги з боку європейських інституцій. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321807)

 

Повний випуск «Голосу України» від 19.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку