Сьогодні у «Голосі України»:

Рівень довіри до парламенту стрімко зростає

Головне завдання - зробити Україну щасливою

Словаччина підтримує продовження санкцій проти РФ

Уряд подав проект Держбюджету-2020

Конструктивні відносини з США зберігатимуться і надалі

Швидкість не впливатиме на якість

 

Рівень довіри до парламенту стрімко зростає

20 вересня, у п'ятницю, у Верховній Раді відбудеться представлення проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік. Проект державного кошторису на наступний рік надійшов до парламенту вчасно, у визначені Конституцією терміни: у неділю, 15 вересня. А упродовж пленарного тижня, як ішлося на засіданні Погоджувальної ради голів парламентських комітетів та лідерів депутатських фракцій і груп, Верховна Рада зосередить увагу на розгляді законопроектів, що підготовлені до другого читання.

До розгляду парламентом нинішнього пленарного тижня запропоновано 39 питань, із них 27 - законопроекти у другому читанні, 2 питання ратифікації міжнародних договорів, ще 24 законопроекти передбачається додатково включити до порядку денного. Загалом 444 законодавчі ініціативи очікують на розгляд у парламентських комітетах. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321689)

Головне завдання - зробити Україну щасливою

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков узяв участь у 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Цьогоріч Ялтинська Європейська Стратегія мала тему "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризу".

Виступаючи на панелі "Нове політичне обличчя України", Дмитро Разумков наголосив, що новообраний парламент прийшов до влади не заради власної користі чи збагачення: дорогу новим обличчям дав запит з боку суспільства. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321692)

Словаччина підтримує продовження санкцій проти РФ

Президент Словаччини Зузана Чапутова вчора на спільній прес-конференції з Президентом Володимиром Зеленським у рамках офіційного візиту до Києва заявила, що Словаччина підтримує продовження санкцій проти Росії.

"Словаччина відповідно до позиції Європейського Союзу продовжує підтримувати санкції проти Росії, поки не буде виконано Мінських угод й Україна не відновить контроль над своєю територією", - зауважила словацький лідер. Вона також запевнила наших громадян, що її країна й надалі підтримуватиме Україну на шляху реформ і на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/321676)

Уряд подав проект Держбюджету-2020

У неділю уряд затвердив та передав на розгляд парламенту проект Державного бюджету на 2020 рік. "Сьогодні останній день, коли уряд відповідно до законодавства мав затвердити та передати до Верховної Ради проект закону про Держбюджет на наступний рік, і ми це зробили", - повідомив під час брифінгу Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, зауваживши, що традиційно розроблення документа триває понад півроку, тоді як у нинішнього уряду на це було тільки два тижні. "Звичайно, робота не розпочиналася з нуля, але це означає, що, прогнозуючи наступний рік, ми базувалися на затверджених ще навесні цифрах. Проте ми очікуємо, що в жовтні, між першим і другим читанням, Міністерство розвитку економіки спрогнозує ситуацію на наступний рік і ми внесемо певні корективи до проекту бюджету", - сказав він та додав, що деякі зміни також буде внесено після того, як, ознайомившись із документом, свої пропозиції подадуть парламентські комітети та народні депутати. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/321696)

Конструктивні відносини з США зберігатимуться і надалі

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом.

На початку зустрічі голова парламенту подякував Сполученим Штатам Америки за те, що вони завжди були і залишаються сталим другом України. Він також висловив вдячність за підтримку України у захисті територіальної цілісності, боротьбі за незалежність, за багаторічну стратегічну співпрацю, за допомогу у реформуванні багатьох сфер, починаючи з боротьби з корупцією. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321691)

Швидкість не впливатиме на якість

Ефективність роботи Верховної Ради достатньо висока, і надихає те, що це відчувають люди. У багатьох питаннях - це саме ті очікування, які сьогодні є в суспільстві. Дивлячись на соціологічні дослідження, фактично у десять раз зросла довіра до Верховної Ради - на цьому наголосив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на брифінгу після Погоджувальної ради.

"Сподіваюсь, що ми зможемо виправдати всі очікування, які є, і протягом багатьох місяців зможемо зберігати той непоганий показник, який є сьогодні", - сказав він. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321698)

 

Повний випуск «Голосу України» від 17.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку