Сьогодні у «Голосі України»:

Обмін відбувся. Вони вдома

Інтереси держави мають бути на першому місці

Міжнародна спільнота закликала Кремль звільнити всіх бранців

Реформа парламенту триватиме

 

Обмін відбувся. Вони вдома

Тридцять п'ять "бранців Кремля" повернулися додому. 7 вересня літак із ними приземлився в аеропорту "Бориспіль". Вдалося визволити 24 військових моряків, узятих у полон Росією у Керченській протоці минулого року, а також політв'язнів Кремля. Серед них: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карп'юк, Павло Гриб та інші. Аби повернути хлопців, Україна віддала Кремлю російських бойовиків, дезертирів і шпигунів. Однак за кремлівськими ґратами і в анексованому Криму ще залишаються понад 110 полонених і 227 - на території окупованого Донбасу. А значить, триває боротьба.

На летовищі наших хлопців зустрічали рідні, журналісти та високопосадовці, серед них - глава держави Володимир Зеленський, очільник Офісу Президента Андрій Богдан, глава МВС Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов, омбудсмен Людмила Денісова та інші. Літак приземлився близько другої години дня - його вітали оплесками та радісними вигуками. Уже тоді рідні не могли стримувати сліз. Коли відчинилися двері, кожного українця зустрічав Президент - звільнені полонені дякували йому. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/321381)

Інтереси держави мають бути на першому місці

Погоджувальна рада

Президент показав: якщо є політична воля, якщо є мета, якщо є розуміння, що треба робити, то майже ніколи не буває питань, які неможливо вирішити. Так прокоментував на початку погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп та голів парламентських комітетів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков звільнення у суботу, 7 вересня, наших громадян з російського полону, у тому числі й українських моряків. Глава парламенту висловив сподівання, що цю практику можна буде перейняти і впровадити і під час роботи Верховної Ради, об'єднавши зусилля в інтересах держави та її громадян. Д. Разумков також відзначив високу ефективність роботи Верховної Ради 29 серпня і 3 вересня. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321387)

Міжнародна спільнота закликала Кремль звільнити всіх бранців

За долею наших бранців стежили в усьому світі політики, дипломати, зірки кіно, активісти. Не злічити кількість міжнародних документів, мітингів, акцій, пікетів, концертів, які закликали РФ звільнити українських політв'язнів. Тому міжнародна спільнота активно відреагувала на обмін утримуваними між Україною і Росією, що відбувся у суботу.

Президент Європейської Ради Дональд Туск звернув особливу увагу на звільнення з російського ув'язнення режисера Олега Сенцова й українських моряків. "Я продовжую закликати Росію звільнити всіх політичних в'язнів і поважати територіальну цілісність України", - написав він у Твіттері. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/321405)

Реформа парламенту триватиме

До 188 законопроектів, які вже включено до порядку денного другої сесії парламенту дев'ятого скликання, наступного понеділка буде додано питання, запропоновані іншими політичними силами. Про це поінформував на брифінгу після завершення погоджувальної ради Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

"Сподіваюсь, що два пленарні дні, які ви бачили, були показові, й сподіваюсь, у подальшому будемо так само ефективно працювати і приймати ті необхідні закони, яких так потребує наша держава", - сказав глава парламенту. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321388)

 

Повний випуск «Голосу України» від 10.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку