Сьогодні у «Голосі України»:

Мінські домовленості. П'ять років потому

Захист викривачів хабарництва - це європейська практика

Посли ЄС схвалили продовження персональних санкцій проти РФ

Маємо не боротися з корупцією, а перемогти її

Співпраця гілок влади буде максимально ефективною

Чи ходять сімейні лікарі на виклики і де шукати допомоги у вихідні?

 

Мінські домовленості. П'ять років потому

Перші Мінські домовленості між Україною та РФ за посередництва ОБСЄ було підписано 5 вересня 2014 року. Усі три сторони від самого початку подавали документ як план досягнення миру на Донбасі, на що орієнтовані 13 пунктів офіційного протоколу. Домовленості досі діють.

"Ні моя команда, ні я не підписували цей "Мінськ", але ми готові йти по пунктах всіх Мінських домовленостей для того, щоб нарешті у нас настав мир", - сказав Президент України Володимир Зеленський DW (Deutsche Welle). (читайте у «Голосі України» на 1-12 стор. >>> article/321282)

Захист викривачів хабарництва - це європейська практика

У комітетах Верховної Ради.

На першому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів обговорювали не лише організаційні питання, а й було розглянуто низку законопроектів. Серед них, зокрема, проект закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції (реєстр. No 1010). Щоправда, комітет не є головним у розгляді цього питання. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/321309)

Посли ЄС схвалили продовження персональних санкцій проти РФ

Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) схвалив рішення подовжити на півроку персональні санкції проти Росії.

Санкції було запроваджено за підрив суверенітету та територіальної цілісності України, повідомив посол України при ЄС Микола Точицький. "На першому засіданні після літньої перерви Coreper погодив продовження антиросійських санкцій до березня 2020 року. Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України залишаються незмінними пріоритетами порядку денного ЄС. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/321297)

Маємо не боротися з корупцією, а перемогти її

Учора Президент Володимир Зеленський узяв участь у заходах із нагоди початку роботи Вищого антикорупційного суду України (ВАКС). У своєму виступі він, зокрема, наголосив, що завдання Вищого антикорупційного суду України — не просто покарання корупціонерів, а відновлення довіри громадян.

«Ви краще за мене знаєте, які очікування у громадян, суспільства від вашої роботи. Перед вами сьогодні справді великий виклик. І це не просто повернення громадянам вкраденого шляхом покарання топ-корупціонерів — це повернення громадянам відчуття та віри в те, що в Україні є справедливість», — сказав глава держави, звертаючись до суддів. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/321314)

Співпраця гілок влади буде максимально ефективною

Кабінет Міністрів призначив народного депутата Ірину Верещук (на знімку) постійним представником уряду у Верховній Раді.

"Ми маємо чудові відносини з парламентом і вважаємо, що маємо працювати як одна команда, щоб життя пересічного українця стало кращим", - сказав під час брифінгу після завершення засідання уряду Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та висловив побажання, щоб народні депутати залучалися до розробки політик та напрацювання законопроектів ще на етапі, коли вони ще тільки зароджуються в уряді. "У мене вже відбулася робоча зустріч із головою парламенту Дмитром Разумковим, на якій ми узгодили головні принципи взаємодії між Верховною Радою та Кабінетом Міністрів, тому я думаю, що наша співпраця та робота будуть максимально ефективними", - зазначив прем'єр. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/321294)

Чи ходять сімейні лікарі на виклики і де шукати допомоги у вихідні?

«А ви знаєте, що сімейних лікарів уже скасували?» — ошелешила сусідка. Насправді це плітки, які виникають через озвучені то там, то сям палкі бажання окремих політиків зупинити медичну реформу. Навіть петиції з проханням «зарубати» реформу на сайті Президента є. Тільки одна майже за три місяці набрала... 137 голосів, друга нашкребла 74, й термін голосування вичерпався. От як люди «не хочуть» змін. Адже давно чекають на введення чітких правил гри, коли пацієнт знає, на які послуги в поліклініці й лікарні гарантовано й безплатно має право.

Про те, як функціонує реформована «первинка» і про перспективи «вторинки» — наша розмова з Олегом СТАДНИКОМ, директором департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/321268)

 

Повний випуск «Голосу України» від 06.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку