У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №41 від 9 жовтня 2020 року опубліковано ряд законів і постанов, прийнятих під час третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

У віснику опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я».

Законом вносяться зміни до законів України «Про лікарські засоби», «Про донорство крові та її компонентів», «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», якими: скорочується час виведення на ринок України ґенеричних лікарських засобів шляхом запровадження «положень Болар»; створюються правові умови для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення військовослужбовців - учасників міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки; удосконалюється порядок ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у вигляді фармацевтичних субстанцій для власного виробництва ліків; усуваються бар’єри у розвитку системи служби крові та встановлюється заборона вивезення донорської корові в умовах дефіциту цього ресурсу в Україні.

Закон набув чинності 5 липня 2020 року.

Також опублікований текст Закону «Про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту», яким визначається правовий статус Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту, як громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Зокрема передбачається, що відповідні спілки можуть:

представляти Україну у відповідних міжнародних спортивних організаціях, на Всесвітніх універсіадах та гімназіадах, інших міжнародних спортивних змаганнях;

організовувати та проводити на території України всеукраїнські та міжнародні спортивні заходи;

отримувати фінансову підтримку за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів відповідно до Закону.

Закон набув чинності 12 липня 2020 року.

У номері вісника від 9 жовтня опубліковані тексти постанов Верховної Ради України про прийняття проектів законів за основу, а також:

- «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в’язнів — громадян України», у якій закликає парламенти іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій засудити російську збройну агресію проти України, посилювати санкції щодо РФ та відмовитися від усіх видів військового співробітництва з Російською Федерацією;

- «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань  розслідування пожежі (вибухів) на складах боє припасів у м. Ічня (Чернігівська область),  м. Калинівка (Вінницька область), м. Балаклія (Харківська область), м. Сватове (Луганська область), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська область) у період з 2014 по 2018 роки», у якій постановляє взяти попередній звіт ТСК до відома, продовжити її роботу на шість місяців, а також звертає увагу Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів на необхідність оперативного реагування на рішення, висновки і пропозиції Тимчасової слідчої комісії.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Відомості Верховної Ради України»”

18 лютого 2022 16:00
11 лютого 2022 17:00
04 лютого 2022 17:00
28 січня 2022 16:10
21 січня 2022 17:00
14 січня 2022 17:00
10 січня 2022 17:00
24 грудня 2021 17:00
17 грудня 2021 18:50
10 грудня 2021 17:00