У черговому номері збірника нормативно-правових актів парламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №39 від 25 вересня 2020 року опубліковано ряд законів і постанов, прийнятих під час третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Так, у віснику опубліковано Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким продовжується дія податкових пільг та спрощень адміністративних процедур на період здійснення обмежувальних карантинних заходів встановлених Кабінетом Міністрів України та після їх завершення.

Законом, зокрема, продовжено: строки незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства; строки ненарахування пені; строки звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОП та особами, які провадять незалежну професійну діяльність; мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок. Окрім того, зменшено вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн і продовжено строк дії Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків".

Закон набув чинності 29 травня 2020 року.

У збірнику опубліковані закони:

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів», що скасовує систему нарахування штрафних балів за порушення Правил дорожнього руху його учасниками. Закон набув чинності 14 травня 2020 року;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж», який збільшує штрафи за пошкодження телекомунікаційної мережі, технічних засобів телекомунікації, споруд електрозв’язку. Закон набув чинності 03 червня 2020 року;

- «Про внесення змін до Закону України “Про систему іномовлення України”  щодо програмної політики та території розповсюдження», спрямований на покращення інформування української аудиторії, що перебуває на тимчасово окупованих територіях України, у районах, що межують з тимчасово окупованою територією і у прикордонних районах. Закон набув чинності 11 червня 2020 року;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії». Закон спрямований на уникнення послаблення державного регулювання безпеки використання ядерної енергії і набув чинності 11 червня 2020 року;

- «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів», який запроваджує і унормовує порядок проведення національної інвентаризації лісів. Закон набув чинності 25 червня 2020 року.

Також опубліковано ратифікаційні закони, серед яких «Про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною  та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання  та водовідведення в місті Миколаїв), «Про приєднання України до Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року» і «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів».

У номері вісника від 25 вересня опубліковані тексти постанов Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні» і «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні”, які визначають порядок роботи Верховної Ради та висвітлення її діяльності у період карантину.

Ряд опублікованих постанов стосуються кадрових рішень: про звільнення Уманського І. І. з посади Міністра фінансів України і про призначення на цю посаду Марченка С. М., а також про звільнення Ємця І. М. з посади Міністра охорони здоров’я України.

Довідково: Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», статті 139 Регламенту Верховної Ради України, Указу Президента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності».

 


 

 

У «Відомостях Верховної Ради України» №38 від 18 вересня 2020 року опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про запобігання корупції”

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Відомості Верховної Ради України»”

18 лютого 2022 16:00
11 лютого 2022 17:00
04 лютого 2022 17:00
28 січня 2022 16:10
21 січня 2022 17:00
14 січня 2022 17:00
10 січня 2022 17:00
24 грудня 2021 17:00
17 грудня 2021 18:50
10 грудня 2021 17:00