Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, на теренах проведення Першого Парламентського саміту Кримської платформи, взяв участь у церемонії офіційного відкриття Українського Дому у м. Загребі.

Перед початком заходу Голова Українського Парламенту вшанував пам’ять великого українця Тараса Шевченка покладанням квітів до його пам’ятника.

Стрічку перед входом у заклад Голова Верховної Ради України урочисто перерізав спільно із Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем та міським головою Загреба.

У виступі Руслан Стефанчук подякував усім присутнім, хто був причетний до створення та відкриття власного простору для українців у Загребі, та привітав українську громаду із визначною подією.

«Як говорив наш великий Кобзар, «у кожній хаті своя правда, і слава, і воля». Тому, дорогі українці, я вітаю вас. У вас сьогодні у Загребі є «своя хата»!

Дякую всім, хто доклався до цієї події, що сьогодні ми маємо можливість і велику честь перебувати тут і говорити українською про Україну», — підкреслив Голова українського Парламенту.

За його словами, Український Дім у Хорватії має стати для українців не просто місцем для зустрічей та зібрань, а насамперед осередком єднання та духовного зв’язку із Батьківщиною.

«Що таке для кожного з нас хата? Це те місце, де ми віддаємо найцінніше, що у нас є, і забираємо найцінніше, що у нас є — родинний затишок і родинні емоції.

Я дуже хочу, щоб у цій будівлі ви якнайшвидше зібралися для того, щоби відсвяткувати основне українське свято — день нашої спільної перемоги. Слава Україні!» — наголосив Руслан Стефанчук

Своєю чергою, Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович наголосив, що Хорватія щиро і беззаперечно підтримує Україну у її боротьбі із російським агресором. І відкриття Українського дому у Загребі є ще одним свідченням такої солідарності.

«Хорватія є саме тією країною, яка, як ніяка інша, розуміє, що відбувається в Україні. Ми стоїмо беззаперечно пліч-о-пліч з Україною і будемо й надалі надавати їй всесторонню підтримку», — підкреслив Андрей Пленкович.

Також Голова Парламенту України Руслан Стефанчук нагородив представників української громади у Загребі подяками Верховної Ради України та вручив очільнику громади Віктору Филиму державну нагороду.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54