Комітет підтримав заяви народних депутатів В.Коржа і В.Цушка щодо дострокового складення повноважень народного депутата України у зв'язку з призначенням їх міністрами Кабінету Міністрів.

Члени Комітету також підтримали заяву народного депутата В.Лещенка про обрання його членом Комітету з питань транспорту і зв'язку.

Комітет розглянув проект Постанови про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, внесений Головою Верховної Ради України Морозом О.О.

Проектом (реєстр. №2529) пропонується врегулювати новий (відмінний від чинного) порядок надання законопроектів народним депутатам, а також удосконалити порядок розміщення законопроектів і пов'язаних з ними документів на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

Комітет ухвалив висновок та направив його автору законодавчої ініціативи.

Розглянувши проект Постанови про обговорення відповіді на депутатський запит народних депутатів О.Надоші, М.Поживанова, О.Данілова, оголошений 22 вересня 2006 року на пленарному засіданні Верховної Ради України, внесений народним депутатом О.Надошою (реєстр. №2499), Комітет прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути проект постанови суб'єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні відповідно до вимог пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України.

Комітет у своєму висновку на проект зазначає, що проект постанови внесено в порушення вимог Регламенту Верховної Ради щодо його оформлення. На думку Комітету, автору необхідно було звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією оголосити відповідь на свій депутатський запит на пленарному засіданні Верховної Ради України. По відповіді на депутатський запит, відповідно до частини 9 статті 15 Закону України "Про статус народного депутата України", може бути проведено обговорення, якщо на ньому наполягає не менше однієї п'ятої від конституційного складу Верховної Ради України. Так само, якщо така пропозиція підтримана не менше однієї п'ятої від конституційного складу Верховної Ради України підписів народних депутатів, на пленарному засіданні Верховної Ради проводиться обговорення відповіді на депутатський запит. У разі прийняття відповідного рішення про обговорення вноситься проект постанови про обговорення відповіді.

Комітет прийняв рішення звернутися з пропозицією до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань вивчення причин вибіркового відшкодування податку на додану вартість, порушення посадовими особами Державної податкової адміністрації України та Державного казначейства України законодавства в сфері оподаткування, внесений народними депутатами Л.Бірюком, Ю.Триндюком, В.Коржом (реєстр. № 2439) відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України.

Розглянувши звернення народних депутатів В.Оплачка, П.Цибенка та інших від 28.11.2006р. до Голови Верховної Ради України Мороза О.О., Комітет прийняв рішення взяти до відома інформацію, викладену у зверненні народних депутатів щодо порушення Регламенту Верховної Ради України при прийнятті Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", та звернути увагу головуючого на пленарному засіданні Голови Верховної Ради України Мороза О.О. на дотримання Регламенту Верховної Ради України в подальшому при розгляді законопроектів. Комітет зазначив, що, зокрема, Голова Верховної Ради України порушив вимогу частини другої статті 125 Регламенту Верховної Ради України, згідно з якою Голова Верховної Ради України підписує поданий на підпис Закон не раніше двох і не пізніше п'яти днів з дня його подання.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51