"Незважаючи на всі труднощі та проблеми, місцеве самоврядування крок за кроком розвивається і зміцнюється. Україна невпинно рухається у напрямку демократизації суспільних відносин і зміцнення народовладдя", - йдеться у привітанні.

За словами Голови Комітету, Україна повинна завершити формування сучасної моделі місцевого самоврядування, яка у повному обсязі відповідатиме Європейській хартії місцевого самоврядування. З цією метою слід завершити політичну реформу - створення повноцінної системи місцевого самоврядування, в тому числі, і на рівні обласних та районних рад, надання їм права на створення власних виконавчих органів. Розбудова місцевого самоврядування повинна стати одним із пріоритетів державної регіональної політики, - вважає Віктор Тихонов.

Від імені Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування В. Тихонов побажав всім членам територіальних громад, депутатам місцевих рад, працівникам органів місцевого самоврядування міцного здоров'я, щастя, нових професійних здобутків, оптимізму, наснаги і родинного затишку.

* * *

 

Текст привітання

Шановні службовці органів місцевого самоврядування,

депутати місцевих рад !

 

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щиро вітає всіх працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, громадських муніципальних діячів, науковців з професійним святом Днем місцевого самоврядування в Україні.

На органах місцевого самоврядування лежить велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за благополуччя їх жителів, за створення комфортних  умов для проживання мешканців сіл, селищ, міст. Водночас перед ними стоять значні труднощі, які не дають можливості більш ефективно розв´язувати місцеві проблеми: не достатньо матеріальних та фінансових ресурсів, нечіткість повноважень, відсутність належної територіальної основи.

Незважаючи на всі труднощі та проблеми, місцеве самоврядування крок за кроком розвивається і зміцнюється. Україна невпинно рухається у напрямку демократизації суспільних відносин і зміцнення народовладдя. Безперечно, необхідно докласти ще немало зусиль, щоб надати гарантій для забезпечення правової автономії функціонування місцевого самоврядування. Серед першочергових завдань широкомасштабна децентралізація - максимальна передача повноважень, фінансових ресурсів на рівень місцевого самоврядування. Україна повинна завершити формування сучасної моделі місцевого самоврядування, яка у повному обсязі відповідатиме Європейській хартії місцевого самоврядування. З цією метою слід завершити політичну реформу - створення повноцінної системи місцевого самоврядування, в тому числі, і на рівні обласних та районних рад, надання їм права на створення власних виконавчих  органів. Розбудова місцевого самоврядування повинна стати одним із пріоритетів державної регіональної політики.

Ми віримо, що майбутнє за сильним місцевим самоврядуванням, яке стане надійною базою для розвитку демократичної та міцної держави.

Комітет щиро вітає всіх представників громад з професійним святом Днем місцевого самоврядування. Нехай і надалі Ваш високий професіоналізм, відповідальність сприяють зміцненню української державності та зростанню добробуту громадян. Хай втілюються Ваші добрі наміри в реальність, вагомішим стане Ваш внесок в утвердженні демократичних засад місцевого самоврядування задля розквіту рідної України.

Нехай День 7 грудня об´єднає нас у спільному прагненні зробити наші міста, села і всю Україну щасливими і багатими!

Бажаємо міцного здоров‘я, щедрого достатку Вам і Вашим родинам, творчих звершень, вагомих успіхів у Вашій діяльності. Бажаємо всім членам територіальних громад, депутатам місцевих рад, працівникам органів місцевого самоврядування міцного здоров'я, щастя, нових професійних здобутків, оптимізму, наснаги і родинного затишку.

 

 

З повагою

Голова Комітету             Віктор Тихонов

7 грудня 2006 року

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51