Пропозиції глави держави стосуються посилення турботи про військовослужбовців та членів їх сімей, насамперед, щодо їх всебічної правової та соціальної підтримки, визначення поняття "члени сім'ї військовослужбовця" та соціальних пільг, складу (структури) грошового забезпечення військовослужбовців тощо.

Грошове забезпечення пропонується визначати залежно від посади, військового звання, тривалості, інтенсивності та умов військової служби, кваліфікації, наукового ступеня і вченого звання військовослужбовця. Грошове забезпечення підлягає індексації відповідно до закону та виплачується у розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Воно повинно забезпечувати достатні матеріальні умови для комплектування Збройних Сил України, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань кваліфікованим особовим складом, враховувати характер, умови служби, стимулювати досягнення високих результатів у службовій діяльності. Порядок виплати грошового забезпечення визначається Міністром оборони України, керівниками центральних органів виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні військові формування, утворені відповідно до законів України .

Для уникнення колізії між нормами законів "Про Державну прикордонну службу України", "Про міліцію", "Про розвідувальні органи України", "Про Службу безпеки України" щодо приведення їх у відповідність із Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" до відповідного Закону запропоновано внести зміни.

Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори" пропонувалося внести зміни до двох законів України, які регулюють питання соціального захисту військовослужбовців, членів їх сімей та військовозобов'язаних, призваних на навчальні (або перевірні) та спеціальні збори, з метою вдосконалення системи соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей. Це, зокрема Закони України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та "Про загальний військовий обов'язок і військову службу".

Президент України не підписав цей Закон, прийнятий парламентом 16 березня 2006 року, оскільки, на його думку, положення Закону не узгоджуються з нормами Конституції і законів України, не відповідають економічним можливостям держави.

7 квітня 2006 року глава держави направив свої пропозиції до згаданого Закону.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51