У вівторок, 24 жовтня, у Верховній Раді України розпочала роботу дводенна нарада-семінар за участю керуючих справами (керівників секретаріатів) Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад.

Відкриваючи нараду-семінар, Керівник Апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук поінформував присутніх про те, що на сьогодні діє оновлена консультативна дорадча рада при Голові Верховної Ради України, котра визначилась щодо питань, які мають бути розглянуті спільно з органами місцевого самоврядування.

Він зазначив, що нинішня нарада-семінар скликана з метою оперативного спілкування з керівниками секретаріатів обласних рад щодо розв‘язання найбільш нагальних проблем місцевого самоврядування.

В.Зайчук поінформував, що у ході наради планується спілкування її учасників з Головою Верховної Ради України Олександром Морозом, Головою Фонду державного майна Валентиною Семенюк, з членами парламентського Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Як одне із головних завдань наради Керівник Апарату Верховної Ради України окреслив участь у розгляді законопроекту про право комунальної власності та управління об‘єктами права комунальної власності територіальних громад. «Це буде ваша практична участь у створенні нового закону, який вирішить питання, які є найболючішими на сьогодні»

В.Зайчук також привернув увагу присутніх до законопроекту про внесення змін до Конституції України (реєстр. №3207-1), яким передбачене удосконалення системи місцевого самоврядування і до розгляду якого, сказав він, повертається нині Конституційний Суд України.

Керівник Апарату Верховної Ради України наголосив, що «це один із найважливіших законопроектів, ухвалення якого передбачалося серед зобов‘язань України, взятих при вступі нашої держави до Ради Європи, і який передбачає передачу основних важелів управління до територіальних громад». «Цей закон має бути прийнятий, аби зрештою усунути двовладдя на регіональному рівні», - підкреслив В.Зайчук.

Він запевнив присутніх щодо готовності Апарату Верховної Ради України надавати допомогу своїм колегам у регіонах та закликав присутніх ретельно підготуватись до круглого столу щодо права комунальної власності та управління об‘єктами права комунальної власності, об‘єктами спільної  власності територіальних громад за участю Голови Верховної Ради України О.Мороза, який відбудеться у середу, 25 жовтня.

***

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51